Iščemo Mlade upe 2020
TOK

Iščemo Mlade upe 2020

V.H.
16.10.2020, 10:12

Najrazličnejši talenti, mladi umetniki, športniki, parašportniki, znanstveniki, imajo znova priložnost, da dobijo finančno pomoč, ki jim bo zagotovo prišla prav pri razvoju znanja, ambicij in talenta. Zavarovalnica Triglav in zavod Vse bo v redu že osmič zapored objavljata razpis Mladi upi 2020, ki je namenjen nadarjenim posameznikom, ki se želijo zavihteti na sam vrh. S podporo mladim upom sočasno podpirajo mnoge slovenske sanje za boljši jutri in prinašajo celotni družbi dodano vrednost, kjer so volja, trud in predanost nagrajeni. Pridružite se osmi generaciji mladih upov in uresničite svoje sanje!

Družbenoodgovorni projekt Mladi upi je namenjen posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta, zato Zavarovalnica Triglav in njen zavod Vse bo v redunagrajujeta mlade, ki so predani svojemu delu, in jim ponujata oprijemljivo podporo pri doseganju želenih ciljev. 

Kdo vse se lahko prijavi?

Na razpis Mladi upise lahko prijavijo mladi, stari med 16 in 19 let, umetniki, nadarjeni športniki in parašportniki, saj je glavni namen projekta omogočiti razvoj potencialov in kariernih želja vsem, ki si to resnično želijo in so pripravljeni vsak dan znova premagovati številne ovire, ki jim stojijo na poti. Vabljeni so tudi talentirani znanstveniki, v starosti od 17 do 20 let, s svojimi prodornimi zamislimi, in vsi, ki navdušujejo s svojimi izjemnimi rezultati. Če ste med njimi tudi sami, se prijavite na razpis zamlade upe 2020!

Pozor! To morate vedeti

Prijave na razpis za mlade upe so že odprte, rok za oddajo pa je 10. november 2020. Vse informacije najdete TUKAJ

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani strokovnjaki in predstavnik Zavarovalnice Triglav, bo na podlagi prejetih prijav pripravila ožji izbor20 finalistov,ki bodo znani do konca letošnjega novembra na spletni strani www.mladi-upi.si. Med njimi bo najmanj 7 nadarjenih posameznikov prejelo finančna sredstva, medtem ko bo en nagrajenec izbran tudi na osnovi javnega glasovanja na prej omenjeni spletni strani. Nagrajeni mladi upi 2020bodo znani v prvih dneh januarja 2021.

Izjemno uspešen projekt nadaljuje svoje poslanstvo tudi v letu 2020!

Projekt je od svoje ustanovitve, od leta 2013, uspešno podprl že kar 88 perspektivnih mladih v sodelovanju z medijsko hišo Pro Plus. Še več, prek razpisa je bilo mladim podeljeno že več kot 350 tisoč evrov finančnih sredstev, pri čemer vsaka generacija skupaj prejme približno 50 tisoč evrov.

Mladi upi so največji navdih 

Mnogi med njimi, ki so bili prejemniki sredstev preteklih let, so navdušili domačo in mednarodno javnost s svojimi uspehi. Tim Gajser, Janja Garnbret, Timi Zajc, Alex Cisar, Nikola Pajanovič, Aleksej Jurca – to je samo nekaj imen, ki jih ne bomo pozabili, saj nase opozarjajo s svojimi dosežki."Ponosni smo, da smo prepoznali njihov potencial in spremljali njihov razvoj, ki danes žanje neverjetne uspehe. Hkrati smo veseli, da bomo lahko javnosti kmalu predstavili nove nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije in skozi njihove zgodbe izpostavili pomen razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe," pravi Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica zavoda Vse bo v redu.

Mladi upi 2019
Mladi upi 2019/ FOTO: Zavarovalnica Triglav

Mladi upi 2019: To so prejemniki finančnih sredstev lanskega leta

Preletite dosežke mladih upov 2019,ki so tudi s pomočjo prejetih finančnih sredstev samo še bolj zablesteli. 

Jernej Mišič je s svojim izjemnim glasbenim talentom že prepričal konservatorij v Vidmu in je lahko predčasno opravljal izpit za sprejem na univerzo. Njegov cilj je postati eden najboljših harfistov na svetu. Glasbi se že od zgodnjih let resno posveča, in to potem opazijo tudi drugi, ki mu dajejo še več nasvetov in spodbud. Nedvomno najstnik živi za harfo, kar dokazuje tudi njegov najljubši citat harfista in skladatelja Carlosa Salzede:"To, kar je glasba v življenju, to je harfa v glasbi." 

Jernej Mišič
Jernej Mišič/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Eva Alina Hočevar najbolj uživa, ko s kajakom ali kanujem drsi po divjih vodah, in je osvojila že številne medalje na največjih tekmovanjih. Večkratna državna prvakinja in svetovna prvakinja v kajaku in kanuju na divjih vodah na svoji poti dokazuje, da je s predanostjo, strastjo do športa in trdim delom mogoče doseči zastavljene cilje. Mlado športnico odlikujejo vrline, kot so vztrajnost, natančnost, delavnost in trma. Za doseganje ciljev naredi vse, kar je treba. Njen oče pravi, da mora včasih stopiti na zavoro, ker se preveč žene. Njena miselnost je miselnost zmagovalcev. 

Finalistka Mladi upi 2019 - Eva Alina Hočevar
Finalistka Mladi upi 2019 - Eva Alina Hočevar/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Mladi Kranjčan Tevž Lotrič je izjemno nadarjen dijak, ki blesti na področju fizike, matematike, programiranja in naravoslovja. Zelo rad se poglobi v znanje, zato da ga zares razume. V prihodnosti pa bi rad s svojim znanjem in razumevanjem prispeval k razvoju znanosti in družbe. V svoji zbirki ima Tevž že kopico zlatih priznanj tako z državnih kot mednarodnih tekmovanj. Tevža matematika, naravoslovje in tehnika privlačijo, odkar pomni. 

Mladi upi 2019 - Tevž Lotrič
Mladi upi 2019 - Tevž Lotrič/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Vid Ibic je perspektiven mladi pianist, ki ga izpolnjujejo tako lastni uspehi kot tudi zadovoljstvo poslušalcev. Pod njegovimi prsti tudi najzahtevnejše skladbe oživijo, saj v njih prelije veliko občutkov. Svoje znanje si želi nadgraditi v tujini pri svetovno priznanih profesorjih. Vid je nedvomno zelo perspektiven glasbenik, z velikim umetniškim potencialom ter vsemi kakovostmi, ki jih zahteva resna umetniška kariera. Mladi glasbenik je prepričan o enem: "Glasba in muziciranje na najvišjem nivoju mi pomenita življenjski izziv, zato bom to počel tudi v prihodnosti.

Vid Ibic
Vid Ibic/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Naja Mekinca že od malega zanimajo adrenalinski športi, rad ima višino in uživa v skokih, zato ni presenetljivo, da je njegova strast deskanje na snegu. Da doseže svoje cilje, se je pripravljen veliko odrekati. Buške, rahli zvini in vsakodnevne bolečine pa so, kot pravi, njegov vsakdanjik. Naj je član A-reprezentance za tekme svetovnega pokala in edini moški nastopajoči za Slovenijo. Pri 17 letih je kot debitant z nastopanjem v svetovnem pokalu dosegel skupno 32. mesto, s tem pa je pridobil status mednarodnega športnika. To mu je dalo dodatni navdih in motivacijo za nove cilje. Sanja namreč o olimpijskih igrah.

Mladi upi 2019 - Naj Mekinc
Mladi upi 2019 - Naj Mekinc/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Matej Štih se že od svojega devetega leta posveča glasbi, še posebej pozavni. Kot solist na tem inštrumentu je nastopal že na številnih koncertih v Sloveniji in tujini. Svoje glasbeno znanje bi rad izpopolnil s študijem v tujini, s tem pa bi rad uresničil svoje največje sanje – postati izvrsten in svetovno znan pozavnist. Njegova velika želja je, da bi postal član enega priznanih orkestrov, saj neizmerno uživa v igranju, ki v njem vzbudi neverjetne, nepozabljive in neopisljivo čarobne trenutke. Sicer pa mladega pozavnista zaznamujejo mirnost, dobra koncentracija in natančnost. Energično in z nasmehom se podaja vsem ciljem naproti. 

Mladi upi 2019 - Matej Štih
Mladi upi 2019 - Matej Štih/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Lučka Rakovec je najmlajša članica članske državne reprezentance v športnem plezanju in ena od dveh Slovenk, ki sta krojili zgodovino tega športa z nastopom na olimpijskih igrah za mlade, ko so prvič vanje vključili tudi športno plezanje. Plezanju je predana s srcem, njene misli pa so posvečene olimpijskim igram. Lučka Rakovec je ena najbolj perspektivnih športnih plezalk v Sloveniji ta hip. V naporne treninge je pripravljena vložiti veliko truda, posledično pa se zmage vrstijo druga za drugo.

Mladi upi 2019 - Lučka Rakovec
Mladi upi 2019 - Lučka Rakovec/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Lovro Drofenik je vedoželjen dijak, ki na tekmovanjih iz logike, matematike, razvedrilne matematike, računalništva, kemije, geografije, lingvistike in z drugih področij dosega zlata priznanja in najvišja mesta. Zanimajo ga predvsem naravoslovne vede in tehnika, do zdaj pa je bil daleč najbolj uspešen v matematiki. Njegov cilj je postati vrhunski znanstvenik, še posebej na področju tehnologije. Lovro pravi, da so mu vzorniki vsi, ki so se potrudili in so premostili vse prepreke za napredek. 

Mladi upi 2019 - Lovro Drofenik
Mladi upi 2019 - Lovro Drofenik/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Klara Lukanje atletinja, ki presega slovenske rekorde v svoji starostni skupini. Že vrsto let je na slovenskih tleh praktično nepremagljiva v teku na srednjih progah. Klara pa tekmuje ne le na nacionalni ravni, pač pa posega po najvišjih mestih tudi na mednarodnih tekmovanjih. Za svoje cilje je pripravljena trdo delati, saj trenira kar 10-krat na teden. Njeni cilji so zastavljeni visoko – olimpijske igre in nastopi na najpomembnejših tekmovanjih, kjer se lahko pomeri z največjimi svetovnimi atleti. 

Mladi upi 2019 - Klara Lukan
Mladi upi 2019 - Klara Lukan/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Kany Michel Obenga je izjemno nadarjen plesalec, ki s svojimi dovršenimi gibi uspe pripovedovati zgodbe. Njegov talent so prepoznali tako domači kot tuji koreografi, zato mu dela ne manjka, saj že zdaj nastopa v številnih plesnih in baletnih predstavah. S plesom izraža sebe in ta mu daje smisel življenja. Pri umetniškem ustvarjanju mu neizmerne vztrajnosti in trdne volje nikoli ne zmanjka. Po študiju bi rad delal v plesni kompaniji z mednarodno zasedbo ter nastopal po vsem svetu, seveda tudi v Sloveniji. 

Mladi upi 2019 - Kany Michel Obenga
Mladi upi 2019 - Kany Michel Obenga/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Janja Šegelje velik up slovenskega plavanja, kar je potrdila s številnimi državnimi rekordi, ki jih je dosegla, pa tudi z nastopom na olimpijskih igrah leta 2016. S svojim trudom je dosegla neverjetne rezultate, med drugim je večkratna državna prvakinja v različnih disciplinah in kategorijah, prav tako pa je popravila številne državne rekorde. Trenutno si še vedno lasti štiri državne rekorde. Mlada Korošica rada zmaguje in si zastavlja nove cilje, med drugim olimpijske igre.

Mladi upi 2019 - Janja Šegel
Mladi upi 2019 - Janja Šegel/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Za Bratka Krivokapiča glasbeni poznavalci pravijo, da je verjetno eden najboljših mladih glasbenikov v Sloveniji ta hip. Izstopa pa tudi zato, ker igra na novo glasbilo, tenorski helikon, ki v svetu še ni tako poznano in ga je ustvaril njegov oče. Bratkov cilj je, da bi prav on prispeval k popularizaciji helikona v svetu in postal vodilni glasbenik na tem inštrumentu, kar mu počasi že uspeva. Bratko Krivokapić izstopa ne le med svojimi vrstniki, pač pa tudi med glasbeniki. Igra namreč na povsem na novo ustvarjeno glasbilo – tenorski helikon.

Mladi upi 2019 - Bratko Krivokapić
Mladi upi 2019 - Bratko Krivokapić/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Veslo in voda sta dve stvari, ki sta mlademu kajakašu Vidu Oštrbenkuv veliko veselje, zato neutrudno trenira ter se na treninge vozi tudi sto kilometrov daleč. Osvojil je že več kot 20 nazivov državnega prvaka, postavlja pa si vedno nove in višje cilje. S svojimi dosežki dokazuje, da sodi resnično med najboljše mlade slovenske športnike. 

Vid Oštrbenk
Vid Oštrbenk/ FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Sponzorirana objava