Sestavine za 4 osebe
- 50 g polnovredne moke
- 50 g ajdove moke
- 1 jajce
- 300 ml mleka
- 8 žličk olivnega olja
- 100 g svežega sadja
- 1 dl javorjevega sirupa
Priprava
1. Sadje temeljito operemo in po potrebi odstranimo zelene dele. Večje sadeže narežemo na manjše koščke ali lističe.
2. Obe vrsti moke presejemo v večjo skledo in dodamo zrna, ki so ostala v situ. Ubijemo jajce in ga skupaj z mlekom stepemo v posebni skledi. Nato mešanico počasi dodajamo moki. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Pustimo stati 20 minut, nato pa znova premešamo.
3. Manjšo ponev pristavimo na kuhalnik, dodamo žličko olja, ki ga segrejemo. Nato dodamo zajemalko mase za palačinke in nagibamo ponev tako, da se masa razleze po vsej površini. Pečemo približno 2 minuti, dokler spodnja stran ni rahlo rjava. Nato jo obrnemo in približno eno minuto pečemo še na drugi strani. Vsako palačinko pečemo po istem postopku.
4. Palačinke poljubno serviramo na krožnik in jih prelijemo z javorjevim sirupom. Dodamo na manjše koščke razrezane sadeže.
Dodatni nasveti
Če je masa pregosta, dodamo še malo mleka. Po potrebi maso malo posolimo in dodamo sladkor. Najbolje je, da palačinke sproti zlagamo v segreto pečico, da ostanejo tople, medtem ko pečemo še preostale. In najbolje je, da uporabimo sezonsko sadje. Palačinke lahko na koncu okrasimo tudi s sladko smetano.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV