• 12 listov kislega zelja
• kg kuhane pšenice
• 10 dag suhih sliv
• 15 dag čebule
• 2 žlici olja
• sol
• 20 dag črnega kruha
Priprava: V skledo s kuhano pšenico stresemo na drobno narezano čebulo, narezane suhe slive, vlijemo olje, posolimo in premešamo. Na liste kislega zelja naložimo nadev in jih zavijemo kot sarmo. Zvitke kuhamo približno 50 minut v loncu, jih postrežemo na krožnike, potresemo s koščki suhih sliv in češnjevcem.
Napotek: Pšenico kupujte v manjših količinah in jo porabite do datuma, označenega na embalaži. Obvezno jo hranite v temnem, hladnem in suhem prostoru. Pred kuhanjem je treba pšenico dobro oprati in jo kuhati približno eno uro v večji količini nasoljene vode. Prednost uživanja celih pšeničnih zrn je v tem, da s celim zrnom zaužijemo tudi kalčke in ovoj zrna, v katerih se zadržujejo vitamini, minerali in fitonutrienti.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok vsebuje skoraj celotno dnevno priporočeno količino natrija, zaradi česar ga ne priporočamo osebam s povišanim krvnim tlakom.
Porcija za odraslo osebo: 430 g
Energijska vrednost porcije: 500 kcal
Vsebnost beljakovin: 12 g; 10 %
Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 17 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 90 g; 73%
Vsebnost natrija: 2140 mg
Vsebnost vlaknin: 8 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV