Za štiri osebe potrebujete:
• 4 postrvi
• 30 dag kumar
• koprc
• sol
• poper
• sok ene limone
• 2 žlici oljčnega olja
• 30 dag rženega kruha
Priprava: Kumare prepolovimo po dolžini, odstranimo semena, zrežemo na tanke rezine in jih na hitro popražimo na zmernem ognju. Napravimo zmes iz dela popraženih kumar, drobno nasekljanega koprca, posolimo, popopramo in pokapljamo z limoninim sokom. S to maso napolnimo postrvi, ki smo jih zarezali na nekaj mestih. V namazan pekač zložimo napolnjene postrvi, čeznje položimo preostale kumare in pečemo približno 10 minut v pečici, ogreti na 200 °C. Ob postrvi postrežemo ržen kruh.
Napotek: Koprc je aromatična rastlina, katere liste in plodove uporabljamo kot začimbo v kulinariki. V zimskem času so na voljo sušeni listi, sveži koprc pa lahko zamrznete in ga hranite v dobro zaprti posodi.
ZDRAVNIKOV NASVET: V uravnoteženi, pravilni prehrani, zavzema postrv pomembno mesto. Predstavlja primer zdravega in hranilnega živila, bogatega z omega 3 maščobnimi kislinami, vitaminom B12, pokriva pa tudi več kot 10 odstotkov priporočene dnevne potrebe po železu.
Porcija za odraslo osebo: 420 g
Energijska vrednost porcije: 560 kcal
Vsebnost beljakovin: 50 g; 35 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 24 g; 39 odstotkov
nasičenih maščob: 5 g
holesterola: 142 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 36 g; 26 odstotkov
Vsebnost natrija: 850 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
Pa obilo kulinaričnih užitkov ob tem slastnem kosilu!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV