Sestavine za 4 osebe
- 4 brancini
- 8 krompirjev
- 1 večja čebula
- 2 limoni
- 4 žlice nasekljanega peteršilja
- 4 žlice olivnega olja
- 4 stroke česna
- 2 žlici soli
- 1 žlica popra
- 1 žlica rožmarina
Priprava:
1. Očistite brancine, z njih odstranite luske, nato jih operite ter osušite s papirnato brisačo.
2. Olupite krompir in čebulo ter nasekljajte peteršilj in česen, zatem pa iztisnite sok ene limone. Čebulo in krompir narežite na enakomerne kolobarje, krompir lahko pustite tudi v kosu, nato pa pripravite pečico in jo ogrejte na 200 stopinj.
3. Krompir solite, nato ga v globlji pekač razporedite skupaj s čebulo. Polijte z žlico olja in posujte z žlico peteršilja. Vse skupaj položite v pečico in pecite približno 30 minut.
4. Medtem ko se pečeta krompir in čebula, brancine posolite na zunanji in notranji strani, jih natrite s česnom, rožmarinom in ostankom peteršilja.
5. Po pol ure vzemite pekač iz pečice in nanj zložite ribe. Celotni pripravek enakomerno poprajte in pokapajte s preostalim olivnim oljem ter iztisnjenim limoninim sokom.
6. Temperaturo pečice znižajte na 180 stopinj in pecite še od 20 do 30 minut.
7. Pečene ribe lahko ponudite kar na pekaču ali na krožnikih, priložite pa še krhlje druge limone.
Dodatni nasveti
Nekaj minut pred koncem pečenja lahko za izboljšanje okusa dodate deciliter belega vina. Da skrajšate čas pečenja, lahko krompir predhodno prekuhate.
Hranilne in energijske vrednosti
Vrednosti so zgolj informativne narave. Lahko pa so vam v pomoč pri pripravi uravnoteženih obrokov, pri načrtovanju posebne diete ali hujšanja. Vrednosti so izračunane na 100 gramov jedi:
- Energijska vrednost: 366,85 kJ/ 87,68 kCal
- Beljakovine: 7,04 g
- Ogljikovi hidrati: 8,97 g (od tega sladkorji: 0,73 g)
- Maščobe: 2,03 g (od teh nasičene maščobne kisline: 0,17 g)
- Vlaknine: 1,3 g
Več okusnih idej in receptov najdete na spletni strani Okusno.je!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV