Za zajtrk za 4 osebe potrebujete:
• 60 dag blanširanega brokolija
• 15 dag paradižnika
• 2 stroka česna
• 8 dag parmezana
• 2 žlici oljčnega olja
• 2 žlici kisa
• sol
• 40 dag črnega kruha
Za napitek: 8 dl pomarančnega soka
Priprava: Brokoli blanširamo, ohladimo pod tekočo hladno vodo, ločimo cvetove in jih damo v skledo, kamor dodamo tudi na koščke narezan paradižnik in nasekljan česen. Solato posolimo, jo začinimo še z oljčnim oljem, kisom in potresemo s parmezanom. Zraven solate ponudimo črn kruh in pomarančni sok.
Napotek: Pri nakupu brokolija bodite pazljivi na to, da so glavice čvrste in temnozelene barve, medtem ko je steblo svetlozeleno. Sveži brokoli lahko hranite v hladilniku do največ štiri dni, kuhanega pa v zaprti posodi največ dva dneva.
ZDRAVNIKOV NASVET: Zelo dobro uravnotežen obrok z nizko vsebnostjo holesterola. Da bi zmanjšali količino natrija v tem obroku, osebam s povišanim krvnim tlakom priporočamo, da zmanjšajo količino uporabljene soli.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 525 g
Energijska vrednost porcije: 530 kcal
Vsebnost beljakovin: 23 g; 17 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 15 g; 25 odstotkov
nasičenih maščob: 4 g
holesterola: 17 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 78 g; 58 odstotkov
Vsebnost natrija: 1145 mg
Vsebnost vlaknin: 9 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV