• 8 tortilj – 32 dag
• 2 žlici olja
• 40 dag mlete govedine
• 5 dag ajvarja
• 2 papriki – 30 dag
• 20 dag sladke koruze
• 2 stroka česna
• sol
• 10 dag kremnega sira
Priprava: Na ogretem olju podušimo mleto meso in mu dodamo na koščke narezano papriko. Postopoma dodajamo na drobno narezan česen, koruzo in ajvar, premešamo ter dušimo še 2 do 3 minute. Na koncu dodamo sir in napolnimo tortilje. Zavite tortilje zložimo v pekač, jih pečemo približno 10 minut na 200 stopinj C. Burito serviramo na krožnike in okrasimo s češnjevcem.
NAPOTEK: Mleto junčje meso lahko uporabljamo v obliki preliva za špagete, mesno lazanjo, kanelone, mehiški burito ali številne druge vabljive jedi, kot so pleskavice in kuhane, pečene ali ocvrte mesne kroglice za okusno predjed, dodatek jedem ali glavno jed.
ZDRAVNIKOV NASVET: Pri dušenju na zmerno segretem olju dodamo malo vode in na ta način preprečimo, da bi na visokih temperaturah prišlo do kemičnih procesov v maščobah. Priporočamo dušenje mesa na zmerni temperaturi, v posebnih posodah, brez dodanih maščob.
Porcija za odraslo osebo: 320 g
Energijska vrednost porcije: 430 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 30 g 27%
Vsebnost skupnih maščob: 13g 27%
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 80 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 61 g 46%
Vsebnost natrija: 620 mg
Vsebnost vlaknin: 8 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV