Sestavine za 4 osebe:
- 6 krompirjev
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
- 1 šopek čemaževih listov
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec mletega črnega popra
Priprava
1. Krompirje olupimo, operemo in narežemo na manjše kocke. V večjo kozico stresemo krompir in prilijemo toliko vode, da je ves krompir pokrit. Vodo solimo, zavremo in na zmernem ognju kuhamo še 10 minut oz. dokler se krompir ne zmehča (preverimo z dolgim tanjšim nožem). Kuhan krompir odlijemo in odcedimo. Čemaževe liste operemo in na drobno nasekljamo.
2. V kozici zavremo jušno osnovo, ji dodamo krompir in večino čemaža (nekaj ga prihranimo za dekoracijo) ter vse skupaj dobro premešamo. Temperaturo zmanjšamo in juho kuhamo še dobrih 5 minut. Nato odstavimo in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter še toplo postrežemo. Po vrhu juho potrosimo s prihranjenimi čemaževimi listki.
Dodatni nasveti
Juhi lahko dodate tudi žličko kisle smetane in nekaj kapljic oljčnega olja.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV