Vizita.si
Kombinacija čilija in pustega belega piščančjega mesa je ne le okusna, temveč tudi izjemno zdrava!

Zdravi z

Čili s pustim piščancem

Nataša Jurca
25. 02. 2011 11.01
0

Čili s svojo ognjevitostjo povzroča sproščanje hormonov sreče, ki delujejo protibolečinsko, pospešuje prebavo in prekrvavitev ter je odličen afrodiziak, v kombinaciji s piščancem pa tudi odličen in zdrav obrok.

Kombinacija čilija in pustega belega piščančjega mesa je ne le okusna, temveč tudi izjemno zdrava!
Kombinacija čilija in pustega belega piščančjega mesa je ne le okusna, temveč tudi izjemno zdrava!FOTO: iStockphoto

Čili je majhna pekoča paprika, ki zaradi svoje pikantnosti spodbuja prekrvavitev. Je odličen za osebe z artritisom in revmatičnimi obolenji, preprečuje infekcije prebavnega trakta in pospešuje prebavo, deluje pa tudi antiseptično, protibolečinsko in je dober analgetik. Poleg tega so nekatere raziskave pokazale, da preprečuje mašenje žil, znižuje holesterol, poživlja, odstranjuje maščobe iz organizma in tako pomaga pri hujšanju, poleg tega pa je tudi odličen afrodiziak. Če ga boste kombinirali s pustim belim piščančjim mesom, boste tako organizmu zagotovili odlično jed, ki je ne le izjemno okusna, ampak tudi zdrava!

Za pripravo jedi za 6 oseb potrebujete:

- 300 gramov belega piščančjega mesa
- 250 gramov kuhanega belega ali rdečega fižola
- 400 gramov na kocke zrezanega svežega paradižnika (lahko tudi iz pločevinke)
- 150 gramov kuhane koruze
- 1 liter piščančje juhe
- srednje veliko sesekljano čebulo
- polovico na koščke zrezano zeleno papriko
- srednje veliko na koščke zrezano rdečo papriko
- 2 sesekljana stroka česna
- 2 čajni žlički čilija v prahu
- čajno žličko kumine
- čajno žličko posušenega origana
- kajenski poper
- 6 jedilnih žlic kisle smetane
- 2 jedilni žlici sesekljanega svežega koriandra

V večji jušni lonec dajte piščanca, fižol, koruzo, paradižnike in zalijte s piščančjo juho. Lonec pokrijte in mešanico kuhajte na zmernem ognju.

Medtem ko se mešanica kuha, na nekaj olivnega olja popražite čebulo, da postekleni, nato dodajte papriko in česen ter pražite od 3 do 5 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.

Popraženo zelenjavno mešanico nato primešajte v jušni lonec, dodajte čili v prahu, kumino, origano in po želji kajenski poper. Solite in poprajte po okusu, nato pa kuhajte še približno 15 minut oziroma dokler piščanec in zelenjava ne bosta popolnoma kuhana.

Čili pretočite v šest skodelic, vsako okrasite z žlico kisle smetane in čajno žličko koriandra. Zraven postrezite tortilje, črn kruh ali riž.

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631