• 10 dag rukole
• 4 kuhana jajca
• 20 dag češnjevca
• 20 dag rumene paprike
• 20 dag prešane šunke
• 3 žlice balzamičnega kisa
• 30 dag rženega kruha
Za napitek pa potrebujete 8 dl jogurta iz posnetega mleka.
Priprava: Na krožniku napravimo podlogo iz rukole in nanjo zložimo na kolobarje narezana kuhana jajca, polovičke češnjevca, narezano papriko in prešano šunko. Solato prelijemo z balzamičnim kisom ter postrežemo z rženim kruhom in jogurtom.
Napotek: Rukolo najpogosteje uporabljamo kot solato ali kot dodatek k mešanim solatam za izboljšanje arome in okusa. Posebno pogosto jo uporabljamo kot solato v mediteranski prehrani, pripravljeni z oljčnim oljem, kisom, parmezanom in mozzarello. Rukolo lahko tudi kuhamo ali blanširamo, da zmanjšamo grenkobni okus.
ZDRAVNIKOV NASVET: Priporočena dnevna količina zaužitega holesterola za zdrave osebe je do 300 mg dnevno. V tem obroku je 247 mg holesterola, kar predstavlja več kot 80 odstotkov priporočene dnevne količine. Če želite zmanjšati količino holesterola, odstranite iz jajc enega do dva rumenjaka.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 500 g
Energijska vrednost porcije: 415 kcal
Vsebnost beljakovin: 29 g; 27 %
Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 20 %
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 247 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 55 g; 53 %
Vsebnost natrija: 1230 mg
Vsebnost vlaknin: 10 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV