Za štiri osebe potrebujete:
• 80 dag kuhane cvetače
• 10 dag čebule
• 8 dag arašidov
• 15 dag pomaranče
• 15 dag graha iz konzerve
• 15 dag sladke koruze iz konzerve
• 3 žlice oljčnega olja
• sok 1 limone
• sol
Priprava: V globoko skledo damo narezano cvetačo, na drobno zrezano čebulo, arašide, na koščke narezano pomarančo, grah in sladko koruzo. Posolimo in prelijemo z oljčnim oljem in limoninim sokom. Premešamo in postrežemo na krožnike, na katere smo za podlogo položili liste zelene solate. Okrasimo s papriko in peteršiljem.
Napotek: Arašidi ali zemeljski oreški spadajo v družino stročnic in so zelo bogati z beljakovinami, železom, cinkom in magnezijem. Najbolje jih je kupiti neoluščene, saj tako zadržijo največ vitaminov in mineralov. V prehrani izbirajte samo zdrava zrna arašidov, sicer tvegate okužbo zaradi prisotnih mikroorganizmov.
ZDRAVNIKOV NASVET: Precej nenavadna kombinacija zelenjave in sadja vsebuje precejšnjo količino maščob glede na priporočene vrednosti. Ker pa te maščobe izhajajo v glavnem iz oljčnega olja in arašidov, dominirajo mononenasičene maščobne kisline. Vendar pa naj v tem obroku uživajo predvsem zdrave, fizično aktivne osebe.
Porcija za odraslo osebo: 380 g
Energijska vrednost porcije: 340 kcal
Vsebnost beljakovin: 12 g; 13 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 21 g; 51 odstotkov
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 33 g; 36 odstotkov
Vsebnost natrija: 410 mg
Vsebnost vlaknin: 3 g
Pa obilo užitkov v tej nenavadni zelenjavno-sadni poslastici!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV