Za 4 osebe potrebujete:
• 15 dag junčjega mesa
• 15 dag piščančjega mesa
• 20 dag korenja
• 20 dag krompirja
• 20 dag cvetače
• 20 dag čebule
• 10 dag brstičnega ohrovta
• peteršilj
• 2 jajci
• 10 dag zdroba
• dodatek jedem
Priprava: V lonec z vodo položimo piščančje in junčje meso, korenje, krompir, cvetačo, čebulo, brstični ohrovt in list peteršilja, dodamo dodatek jedem ter na zmernem ognju kuhamo približno eno uro. Napravimo še cmočke, tako da razžvrkljanim jajcem ob mešanju dodajamo zdrob, začimbe in nasekljan peteršilj. Juho precedimo in zakuhamo cmočke. Ko so kuhani, dodamo še zelenjavo in meso iz juhe.
Napotek: Listi peteršilja so eden najbogatejših naravnih virov močnega antioksidanta C vitamina. Najbolje ga je uporabljati svežega, ker s kuhanjem in zamrzovanjem izgublja koristne sestavine, s sušenjem pa izgublja aromatičnost.
ZDRAVNIKOV NASVET: Okus prave domače juhe vedno povezujemo z družinskim vzdušjem, skupnim nedeljskim kosilom ali toplino doma. Moderne študije so potrdile tisto, kar so vedno trdile naše babice – juha, poleg tega, da je zelo okusna, ima tudi zdravilne učinke, zato si vsak dan privoščite krožnik juhe.
Porcija za odraslo osebo: 405 g
Energijska vrednost porcije: 305 kcal
Vsebnost beljakovin: 26 g; 35 %
Vsebnost skupnih maščob: 5 g; 15 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 157 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 38 g; 50 %
Vsebnost natrija: 140 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV