Večerja za 4 osebe
• ½ kg cvetače
• 70 dag brokolija
• sol
• poper
• smetana
• 4 dag popečenih kruhovih kock
• ½ l vode
Priprava: Skuhamo cvetačo in brokoli. Posolimo, popopramo in vsako zelenjavo posebej v mešalniku zmešamo v kremo. Obe kremi istočasno z zajemalkama nalijemo na krožnik in okrasimo s smetano. Kremno juho potresemo s popečenimi kruhovimi kockami.
Napotek: Nutricionisti priporočajo, da na splošno uživamo več sadja in zelene listnate zelenjave. Med njimi je še posebno pomemben brokoli – 100 gramov svežega brokolija pokriva 150 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina C in je obenem eden najboljših naravnih virov vitamina A.
ZDRAVNIKOV NASVET: Odlično uravnotežen obrok, z uravnoteženim razmerjem maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, majhno vsebnostjo holesterola in natrija ter precejšnjo količino dietnih vlaknin.
Porcija za odraslo osebo: 395 g
Energijska vrednost porcije: 150 kcal
Vsebnost beljakovin: 8 g, 21 %
Vsebnost skupnih maščob: 3 g, 17 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 1 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 26 g, 62 %
Vsebnost natrija: 380 mg
Vsebnost vlaknin: 8 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV