Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Dvobarvna kremna juha

Kuhinjica
13. 08. 2010 13.05
0

Odlično uravnotežen obrok, z uravnoteženim razmerjem maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, majhno vsebnostjo holesterola in natrija ter precejšnjo količino dietnih vlaknin. Zaradi navedenih lastnosti lahko v tej kremni juhi uživajo prav vsi.

Večerja za 4 osebe

• ½ kg cvetače
• 70 dag brokolija
• sol
• poper
• smetana
• 4 dag popečenih kruhovih kock
• ½ l vode

Priprava: Skuhamo cvetačo in brokoli. Posolimo, popopramo in vsako zelenjavo posebej v mešalniku zmešamo v kremo. Obe kremi istočasno z zajemalkama nalijemo na krožnik in okrasimo s smetano. Kremno juho potresemo s popečenimi kruhovimi kockami.

Napotek: Nutricionisti priporočajo, da na splošno uživamo več sadja in zelene listnate zelenjave. Med njimi je še posebno pomemben brokoli – 100 gramov svežega brokolija pokriva 150 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina C in je obenem eden najboljših naravnih virov vitamina A.

ZDRAVNIKOV NASVET: Odlično uravnotežen obrok, z uravnoteženim razmerjem maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, majhno vsebnostjo holesterola in natrija ter precejšnjo količino dietnih vlaknin.


Porcija za odraslo osebo: 395 g
Energijska vrednost porcije: 150 kcal

Vsebnost beljakovin: 8 g, 21 %
Vsebnost skupnih maščob: 3 g, 17 %
              nasičenih maščob: 1 g

                          holesterola: 1 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 26 g, 62 %
Vsebnost natrija: 380 mg

Vsebnost vlaknin: 8 g

Pa dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650