• 60 dag piščančjega mesa
• 5 dag slanine
• 8 dag oliv
• ½ kg bučk
• 20 dag češnjevca
• 2 žlici oljčnega olja
• sol
• poper
• 20 dag rženega kruha
Priprava: Piščančje fileje na nekaj mestih zarežemo, posolimo in popopramo ter jih popečemo na oljčnem olju. Dodamo po dolgem narezane bučke in rezine slanine. Meso obrnemo, dodamo še cel češnjevec, olive, posolimo in popopramo. Vse skupaj naložimo na postrežne krožnike in zraven ponudimo rezino rženega kruha.
Napotek: Bučke so nam dostopne preko celega leta. Razlika med poletnimi in zimskimi je v debelini lupine. Mlade je potrebno samo oprati pod tekočo vodo in odrezati na konceh. Ni jih torej potrebno lupiti, le narežete jih na koščke in sledite receptu za njihovo pripravo.
ZDRAVNIKOV NASVET: Bučke so izredno primerne za prehrano bolnikov, ker so nizkokalorične, lahko prebavljive in nevtralnega okusa. Imajo visoko vsebnost vode (95 %) in so majhne energijske vrednosti – v 100 g bučk je vsega 16 kcal.
Porcija za odraslo osebo: 395 g
Energijska vrednost porcije: 480 kcal
Vsebnost beljakovin: 42 g, 35%
Vsebnost skupnih maščob: 22 g, 41%
nasičenih maščob: 4 g
holesterola: 99 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 28 g, 24%
Vsebnost natrija: 930 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV