Sladica za 20 kosov
• 20 dag suhih fig
• 30 dag mletih orehov
• 10 dag rozin
• 10 dag mandljev
• 18 dag sladkorja
Priprava: Fige narežemo na drobno, nasekljamo mandlje, zmeljemo orehe in jih skupaj z rozinami stresemo v 1 dl sladke vode. Dobro premešamo in maso ohladimo. Oblikujemo kroglice, jih povaljamo v mletih orehih in zložimo v papirnate košarice.
Napotek: Suhe fige bodo ostale dlje časa sveže in zadržale hranilne sestavine, če jih boste hranili v suhem in hladnem prostoru ali hladilniku. Da se ne bi izsušile, morajo biti zavite, saj bolj trde in zelo suhe postanejo tudi manj okusne.
ZDRAVNIKOV NASVET: Suhe fige imajo nizek glikemični indeks, ker vsebujejo sestavljene ogljikove hidrate, ki se dalj časa razgrajujejo v enostavne sladkorje, počasneje prehajajo v kri in povečujejo koncentracijo sladkorja v krvi ter s tem postopoma povečujejo izločanje inzulina in sproščajo energijo v daljšem časovnem obdobju.
Porcija za odraslo osebo: 90 g
Energijska vrednost porcije: 415 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 8 g 7%
Vsebnost skupnih maščob: 25 g 41%
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 45 g 52%
Vsebnost natrija: 5 mg
Vsebnost vlaknin: 41 g
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV