Sestavine za 4 osebe
- 400 g fusillov
- 1 pločevinka olupljenih paradižnikov
- 1 strok česna
- 1 vejica rožmarina
- 3 žajbljevi lističi
- 1 vejica majarona
- 1 vejica timijana
- 1 šopek peteršilja
- 1 šopek bazilike
- 1 žlička origana
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 ščepca soli
- 1 ščepec popra
Priprava
1. Paradižnik temeljito odcedimo in narežemo na manjše koščke. Vse dišavnice operemo, osušimo in zelo na drobno nasekljamo. Česen olupimo. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Stremo česnov strok, ga na olju na hitro prepražimo in dodamo paradižnikove koščke. Po okusu osolimo in popopramo ter na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Nato primešamo nasekljane dišavnice in žličko mletega origana ter nemudoma odstavimo.
2. Medtem na kuhalnik pristavimo večji lonec z vodo. Ko voda zavre, jo osolimo in v krop stresemo testenine. Kuhamo jih natanko toliko časa, kot je označeno na embalaži. Kuhane testenine dobro odcedimo in jim primešamo paradižnikovo omako z dišavnicami. Naložimo v krožnike in ponudimo gostom.
Hranilne in energijske vrednosti
Vrednosti so zgolj informativne narave. Lahko pa so vam v pomoč pri pripravi uravnoteženih obrokov, pri načrtovanju posebne diete ali hujšanja. 100 g jedi vsebuje:
- energijska vrednost: 232,97 kcal/974,75 KJ
- beljakovine: 6,18 g
- ogljikovi hidrati: 36,98 g (od tega sladkorji: 0,87 g)
- maščobe: 5,97 g (od tega nasičene maščobne kisline: 0,76 g)
- vlaknine: 2,71 g
Več okusnih idej in receptov najdete na spletni strani Okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV