• 30 dag paradižnika
• 20 dag kumar
• 10 dag čebule
• 20 dag paprike
• 10 dag zelenih oliv
• 30 dag svežega sira
• 2 žlici oljčnega olja
• origano
• sol
• 30 dag črnega kruha
za napitek: – 8 dl jabolčnega soka
Priprava: Paradižnik, kumaro in papriko narežemo na kolobarje, narežemo še čebulo, posolimo, premešamo in postrežemo na krožnik. Dodamo olive, na kocke narezan sir, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo z origanom. Zraven ponudimo črn kruh in jabolčni sok.
Napotek: Origano je ena od osnovnih začimb v italijanski in grški kuhinji. Je osnovna začimba za pice pa tudi zelenjavo in meso. Je ena redkih začimb, ki ima bolj izrazito aromo, kadar je posušena. Origano uvrščamo v skupino močnih začimb, zato priporočamo pazljivost pri njegovi uporabi.
ZDRAVNIKOV NASVET: Grška solata je tipični primer obroka iz sončnega Sredozemlja. Ta solata nam nudi bogastvo okusov in barv, ki našemu organizmu podari veliko antioksidantov, zaveznikov v boju s prostimi radikali.
Porcija za odraslo osebo: 560 g
(zajtrk z napitkom)
Energijska vrednost porcije: 490 kcal
Vsebnost beljakovin: 18 g, 15 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 17 g, 32 odstotkov
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 3 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 64 g, 53 odstotkov
Vsebnost natrija: 1295 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV