Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Gruzijska bedrca

E. D.
20. 09. 2010 11.06
0

Tokrat vam predstavljamo recept za piščančja bedrca v jogurtovo-medeni omaki z veliko raznolike zelenjave, začinjeno z začimbo hmeli suneli. Takšen obrok ima maščobe v sprejemljivih vrednostih, poleg tega je bogat tudi z vlakninami.

Za štiri osebe potrebujete:

• 60 dag piščančjih bedrc
• 3 dl jogurta iz posnetega mleka
• 3 dag medu
• začimbo hmeli suneli
• sol
• poper
• 20 dag kuhanega korenja
• 20 dag kuhanega brstičnega ohrovta
• 20 dag kuhane cvetače
• 30 dag polnovrednega kruha

Priprava: V ognjevarni posodi zmešamo jogurt, med, začimbo hmeli suneli, sol in poper. Piščančja bedrca potopimo v pripravljeno marinado in jih v njej pustimo približno pol ure. V pekač zložimo začinjena bedrca in jih pečemo približno pol ure v pečici, ogreti na 190 stopinjah Celzija. Pečena bedrca priložimo kuhani zelenjavi, jih prelijemo z omako in postrežemo s polnovrednim kruhom.

Napotek: Piščančje meso se odlikuje z visoko biološko vrednostjo, lahko je prebavljivo in ga uporabljamo tudi pri dietah. Vsebnost maščob v piščančjem mesu je odvisna od dela piščanca. Najnižjo vsebnost imajo prsa, nato bedrca ter na koncu perutničke, ki vsebujejo največ maščob.

ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok s piščančjimi bedrci in veliko zelenjave vsebuje maščobe, ki so še vedno v mejah priporočenih vrednosti, in veliko količino dietnih vlaknin, tako da predstavlja pravo darilo za vaš organizem.

Porcija za odraslo osebo: 410 g

Energijska vrednost porcije: 535 kcal

Vsebnost beljakovin: 46 g; 34 %

Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 16 %

            nasičenih maščob: 2 g

                      holesterola: 120 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 67 g; 50 %

Vsebnost natrija: 960 mg

Vsebnost vlaknin: 12 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631