Za štiri osebe potrebujete:
• 60 dag piščančjih bedrc
• 3 dl jogurta iz posnetega mleka
• 3 dag medu
• začimbo hmeli suneli
• sol
• poper
• 20 dag kuhanega korenja
• 20 dag kuhanega brstičnega ohrovta
• 20 dag kuhane cvetače
• 30 dag polnovrednega kruha
Priprava: V ognjevarni posodi zmešamo jogurt, med, začimbo hmeli suneli, sol in poper. Piščančja bedrca potopimo v pripravljeno marinado in jih v njej pustimo približno pol ure. V pekač zložimo začinjena bedrca in jih pečemo približno pol ure v pečici, ogreti na 190 stopinjah Celzija. Pečena bedrca priložimo kuhani zelenjavi, jih prelijemo z omako in postrežemo s polnovrednim kruhom.
Napotek: Piščančje meso se odlikuje z visoko biološko vrednostjo, lahko je prebavljivo in ga uporabljamo tudi pri dietah. Vsebnost maščob v piščančjem mesu je odvisna od dela piščanca. Najnižjo vsebnost imajo prsa, nato bedrca ter na koncu perutničke, ki vsebujejo največ maščob.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok s piščančjimi bedrci in veliko zelenjave vsebuje maščobe, ki so še vedno v mejah priporočenih vrednosti, in veliko količino dietnih vlaknin, tako da predstavlja pravo darilo za vaš organizem.
Porcija za odraslo osebo: 410 g
Energijska vrednost porcije: 535 kcal
Vsebnost beljakovin: 46 g; 34 %
Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 16 %
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 120 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 67 g; 50 %
Vsebnost natrija: 960 mg
Vsebnost vlaknin: 12 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV