Sladica, iz katere boste dobili približno 14 koščkov:
• 3 žlice masla
• 30 dag mletih polnovrednih keksov
• 1 dl posnetega mleka
• 45 dag zamrznjenih robidnic
• 0,6 dl limoninega soka
• malo soli
• 4 beljaki
• 20 dag sladkorja
• 6 žlic vode
Priprava: Kekse, maslo in mleko zmešamo v trdno maso. Pretresemo jo v model, enakomerno razporedimo in postavimo v hladilnik. V mešalniku zmešamo robidnice, ki smo jim dolili limonin sok, ter jih nato še spasiramo v cedilu. Stepemo beljake in jim dodamo malo soli. V lonec stresemo sladkor, dodamo šest žlic vode in pokuhamo, da dobimo gosti sladki sirup. Ob mešanju postopoma dodajamo v sneg sirup, dodamo še robidnice, premešamo in jih nanesemo na podlogo iz keksov v modelu. Torto ohladimo in jo okrasimo s smetano in preostalimi robidnicami, narežemo na rezine in okrasimo s sadnim prelivom.
Napotek: Robidnica vsebuje množico dragocenih sestavin - vitaminov, mineralov, med katerimi so mangan, kot tudi fitokemikalije. Robidnice so celo 10 krat bolj bogate z antioksidanti kot paradižnik in brokoli.
ZDRAVNIKOV NASVET: Uravnotežena sladica, v kateri lahko zelo uživamo, ne da bi pri tem škodovali svojemu zdravju.
Porcija za odraslo osebo: 100 g
Energijska vrednost porcije: 180 kcal
Vsebnost beljakovin: 4 g; 9 %
Vsebnost skupnih maščob: 4 g; 20 %
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 10 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 33 g; 71 %
Vsebnost natrija: 330 mg
Vsebnost vlaknin: 2 g
Pa obilo užitkov ob tej slastni sladici!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV