Vizita.si
Okus bele čokolade se odlično ujema z jagodami na biskvitni posteljici.

Zdravi z

Jagodna torta z belo čokoladno kremo

okusno.je
30. 05. 2011 10.35
0

Okus bele čokolade se odlično ujema z jagodami na biskvitni posteljici. Ker so v tem času jagode že sočne in okusne, je zdaj pravi čas, da pripravite to slastno sladico.

Okus bele čokolade se odlično ujema z jagodami na biskvitni posteljici.
Okus bele čokolade se odlično ujema z jagodami na biskvitni posteljici.FOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe

- 500 g velikih jagod
-100 g jagodne marmelade
- 20 g masla za pekač
- krema
- 2,5 dl sladke smetane
- 100 g bele čokolade
- testo
- 200 g razmehčanega masla
- 230 g sladkorja v prahu
- 4 jajca
- 200 g moke
- 1 ščepec pecilnega praška

Priprava

Da nam bo krema uspela, je najbolje, če jo pripravimo večer vnaprej. Belo čokolado nadrobimo ali narežemo na majhne koščke. V kozico vlijemo sladko smetano in dodamo belo čokolado. Na zmernem ognju segrevamo toliko časa, da se bela čokolada popolnoma stopi. Paziti moramo, da zmes ne zavre. Zmes nato ohladimo, nato pa čez noč shranimo v hladilniku.

1. Model za kolače premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 °C. Moko in pecilni prašek presejemo v skledo. V drugi skledi z električnim mešalnikom penasto umešamo maslo s sladkorjem v prahu. Jajca ubijemo v skodelico in jih penasto umešamo. Nato jih postopoma, med počasnim mešanjem, dodajamo v masleno zmes. Nato počasi vmešamo še presajeno moko s pecilnim praškom. Pripravljeno biskvitno zmes vlijemo v namaščen model, ki ga nekoliko potresemo, da se masa enakomerno razporedi.

2. Model potisnemo v pečico in biskvit pečemo 30 minut. Ko biskvit postane zlatorjave barve, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga zvrnemo iz modela in pustimo, da se na rešetki dokončno ohladi. Medtem ko se biskvit ohlaja, operemo in očistimo jagode.

3. Ohlajeno čokoladno zmes vzamemo iz hladilnika in v skledici z električnim mešalnikom stepemo v čvrsto smetano.

4. Ohlajen biskvit položimo na servirni krožnik, po vrhu premažemo z marmelado, namažemo še s čokoladno smetano in po vrhu razporedimo jagode tako, da so konice obrnjene navzgor. Torto razrežemo in ponudimo.

Dodatni nasveti

Maslo eno uro pred uporabo vzamemo iz hladilnika.

Pri stepanju smetane bo zaradi dodane čokolade trajalo nekoliko dlje, da se bo utrdila.

Priporočljivo je, če pustimo smetano s čokolado čez noč v hladilniku in jo stepemo naslednji dan.

Namesto bele čokolade lahko uporabimo tudi jedilno čokolado, vendar bo potem krema temna.

Prednosti

Jagode so bogat vir vitaminov in mineralov. Vsebujejo veliko železa, natrija, kalcija, kalija in fosforja ter različne sadne kisline, vitamin A ter vitamine B1, B2 in C. Veljajo tudi za naravni afrodiziak.

Več okusnih idej in receptov najdete na spletni strani Okusno.je.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662