• ½ l jogurta iz posnetega mleka
• 1 žlička vaniljinega ekstrakta
• 20 dag praženih orehov
• 10 dag medu
Priprava: Vaniljin ekstrakt zmešamo z jogurtom. V kozarce najprej nalijemo jogurt, damo plast orehov in medu in tako nadaljujemo, dokler ne potrošimo vseh sestavin. Okrasimo in ohladimo.
Napotek: Če kupujete orehe v lupini, izbirajte težke plodove, nepoškodovane in enakomerno obarvane, saj sprememba v barvi najpogosteje pomeni plesnivost jedrc in taki plodovi niso varni za uživanje.
ZDRAVNIKOV NASVET: Glavni »krivec« za tako visoko vsebnost maščob v tej sladici so orehi, ki se v prehranski piramidi nahajajo v isti skupini kot olja in drugi viri maščob. V našem podnebju predstavljajo orehi dragocen vir nenasičenih maščobnih kislin in E vitamina.
Porcija za odraslo osebo: 200 g
Energijska vrednost porcije: 480 kcal
Vsebnost beljakovin: 13 g; 11 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 32 g; 59 odstotkov
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 36 g; 30 odstotkov
Vsebnost natrija: 90 mg
Vsebnost vlaknin: 4 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV