• ena glavica zelene solate
• 20 dag kuhanega krompirja
• 15 dag praške šunke
• 10 dag čebule
• 20 dag češnjevca
• 7 dag oliv
• koprc
• sol
• poper
• 2 dl jogurta iz posnetega mleka
• 40 dag polnovrednega kruha
Priprava: Zeleno solato zrežemo, kuhan krompir narežemo na koščke, šunko na trakove, čebulo na rezance, češnjevec na četrtinke in olive na polovičke. Vse skupaj zmešamo v skledi, posolimo in popopramo, postrežemo v globoke krožnike in prelijemo z jogurtom. Zraven ponudimo polnovredni kruh.
Napotek: Koprc je dišeča, začimbna rastlina, ki izvira iz osrednje Azije. V ljudski medicini se ga uporablja proti napihnjenosti, bruhanju in nespečnosti ter za izboljšanje apetita in prebave. V kulinariki je nepogrešljiva začimba pri mariniranju zelenjave, posebno kumaric, za omake, solate, juhe in riževe jedi.
ZDRAVNIKOV NASVET: Pripravili smo uravnotežen obrok z visoko vsebnostjo natrija, kar lahko neugodno vpliva na osebe z visokim krvnim tlakom. Zaradi tega se pri pripravi te jedi izogibajte dodatnemu soljenju.
Porcija za odraslo osebo: 425 g
(zajtrk z napitkom)
Energijska vrednost porcije: 520 kcal
Vsebnost beljakovin: 23 g,18%
Vsebnost skupnih maščob: 12 g, 21%
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 26 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 79 g, 61%
Vsebnost natrija: 1505 mg
Vsebnost vlaknin: 13 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV