– 60 dag piščančjega mesa
– 2 žlici olja
– sol
– poper
– 30 dag jabolk jonagold
– 3 dl jabolčnega soka
– 2 žlici gostila
– cimet
– 40 dag kuhanega riža
Priprava: Piščančje meso potolčemo s tolkačem, posolimo in popopramo ter popečemo na ogretem olju. Jabolka narežemo na kolobarje in jih na hitro popečemo v ponvi, kjer smo pekli meso. Jabolčni sok segrejemo, mu dodamo cimet in gostilo, ki smo ga pripravili z malo vode. Na krožniku napravimo kopico iz kuhanega riža, priložimo meso z rezinami jabolk in prelijemo z omako.
Napotek: Ko boste jabolka pripravljali za peko, jim odstranite pestišča, vendar jih ne olupite, saj bo lupina pomagala zadržati obliko rezine pri peki. V kulinariki gredo jabolka odlično skupaj s cimetom, orehi, medom, piščančjim in svinjskim mesom.
ZDRAVNIKOV NASVET: Po trenutno veljavnih priporočilih, naj bi beljakovine v hrani predstavljale do 15 odstotkov skupnega energijskega vnosa. Ker navedeni obrok vsebuje 35 odstotkov beljakovin, morajo biti osebe, ki zaradi zdravstvenih razlogov omejujejo vnos beljakovin, pozorne pri njegovem uživanju.
Porcija za odraslo osebo: 415 g
Energijska vrednost porcije: 440 kcal
Vsebnost beljakovin: 38 g; 35 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 19 odstotkov
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 87 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 49 g; 46 odstotkov
Vsebnost natrija: 410 mg
Vsebnost vlaknin: 2 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV