Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Jonagold piščančje meso

Kuhinjica
08. 07. 2010 09.35
0

Svoje bližnje lahko za kosilo presenetite z nekoliko drugače pripravljenim piščančjim mesom, kateremu za bolj svež in nenavaden okus dodate jabolka in cimet. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

– 60 dag piščančjega mesa

– 2 žlici olja

– sol

– poper

– 30 dag jabolk jonagold

– 3 dl jabolčnega soka

– 2 žlici gostila

– cimet

– 40 dag kuhanega riža

Priprava: Piščančje meso potolčemo s tolkačem, posolimo in popopramo ter popečemo na ogretem olju. Jabolka narežemo na kolobarje in jih na hitro popečemo v ponvi, kjer smo pekli meso. Jabolčni sok segrejemo, mu dodamo cimet in gostilo, ki smo ga pripravili z malo vode. Na krožniku napravimo kopico iz kuhanega riža, priložimo meso z rezinami jabolk in prelijemo z omako.

Napotek: Ko boste jabolka pripravljali za peko, jim odstranite pestišča, vendar jih ne olupite, saj bo lupina pomagala zadržati obliko rezine pri peki. V kulinariki gredo jabolka odlično skupaj s cimetom, orehi, medom, piščančjim in svinjskim mesom.

ZDRAVNIKOV NASVET: Po trenutno veljavnih priporočilih, naj bi beljakovine v hrani predstavljale do 15 odstotkov skupnega energijskega vnosa. Ker navedeni obrok vsebuje 35 odstotkov beljakovin, morajo biti osebe, ki zaradi zdravstvenih razlogov omejujejo vnos beljakovin, pozorne pri njegovem uživanju.

Porcija za odraslo osebo: 415 g
Energijska vrednost porcije: 440 kcal
Vsebnost beljakovin: 38 g; 35 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 9 g; 19 odstotkov
               nasičenih maščob: 1 g

               holesterola: 87 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 49 g; 46 odstotkov
Vsebnost natrija: 410 mg

Vsebnost vlaknin: 2 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631