- 4 kuhana jajca
- 4 listi zelene solate
- 10 dag praške šunke
- 5 dag lahke majoneze
- 5 dag kislih kumaric
- 40 dag črnega kruha
- za napitek - 8 dl grenivkinega soka
Priprava: Črn kruh narežemo na rezine in na vsako položimo list zelene solate. Na solato položimo na kolobarčke narezano kuhano jajce, na trakove narezano šunko, na tanke koščke narezane kumarice in okrasimo z majonezo. Zraven ponudimo grenivkin sok.
Napotek: Jajca hranite v hladilniku, postavljena naj bodo z ožjim delom navzdol, tako da bodo izgubila kar najmanj vlage. Če želite trdo kuhana jajca, naj v vodi vrejo največ 10 minut.
ZDRAVNIKOV NASVET: Vsebnost maščob v tem zajtrku je v mejah priporočenih vrednosti, medtem ko vsebnost holesterola predstavlja približno 50 % dnevno dovoljene količine. Vse osebe, ki želijo zmanjšati količino holesterola v obroku, naj uporabijo manj rumenjakov, ali se jim pa celo odpovejo, saj so glavni vir holesterola v tem obroku.
Porcija za odraslo osebo: 415 g
Energijska vrednost porcije: 450 kcal
Vsebnost beljakovin: 22 g, 20%
Vsebnost skupnih maščob: 13 g, 26%
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 230 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 61 g, 54%
Vsebnost natrija: 1240 mg
Vsebnost vlaknin: 5 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV