sladica za 6 oseb
3 jajca
7 žlic sladkorja
2 dl rastlinske smetane
1,8 dl kisle metane
vaniljin sladkor
1 limona
½ kg kivija
Priprava: Potem ko smo ločili rumenjake od beljakov, rumenjake zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, dodamo sneg iz stepenih beljakov in premešamo. Stepeni rastlinski smetani dodamo kislo smetano. Obe kremi zmešamo in ji dodamo kašo iz kivija in limoninega soka, ki smo ga zmešali v mešalniku. Sladoled postrežemo v kozarce in okrasimo s koščki kivija.
Napotek: Namesto vaniljevega sladkorja v prahu lahko za pripravo sladice uporabite vaniljev ekstrakt, ki ga pridobijo z namakanjem vaniljevega stroka v vročem 70-odstotnem alkoholu.
ZDRAVNIKOV NASVET: Gre za sladico, ki vsebuje beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate v uravnoteženem razmerju.
Porcija za odraslo osebo: 210 g
Energijska vrednost porcije: 230 kcal
Vsebnost beljakovin: 5 g, 9 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 6 g, 23 odstotkov
nasičenih maščob: 4 g
holesterola: 108 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 42 g, 68 odstotkov
Vsebnost natrija: 110 mg
Vsebnost vlaknin: 3 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV