Za zajtrk za štiri osebe potrebujete:
• ¼ kg polente
• 6 dl posnetega mleka
• 1 dag masla
• 10 dag kulena
• 10 dag pečene svinjske šunke
• 10 dag suhega vratu
• 8 dag sira kačkavalj
• 4 dag zelenih oliv
• 10 dag paradižnika češnjevca
Za napitek pa potrebujete 8 dl soka iz rdeče grenivke
Priprava: V lonec vlijemo mleko in dodamo maslo. Ko mleko zavre, v lonec počasi stresamo polento in neprestano mešamo. Kuhano polento pretresemo v pekač, ohladimo in jo narežemo na kvadre. Na prvi kanape položimo rezino pečene svinjske šunke, olive in češnjevec. Na drugi kanape položimo suho vratovino, češnjevec, paradižnik, olive in kačkavalj. Na tretjega zložimo kulen, kačkavalj in olive. Na četrtega pečeno svinjsko šunko, kulen, olive in kačkavalj.
Napotek: Suhomesne izdelke v procesu predelave solijo, da bi jih zaščitili pred povzročiteljem zastrupitve, bakterijo Clostridium botulinum. Kljub temu da v prehranbeni industriji precizno dozirajo sol, bodite pozorni, ker lahko prepogosto uživanje slanih mesnih izdelkov privede do povišanja krvnega tlaka.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok z veliko energijsko in majhno nutritivno vrednostjo, z nasičenimi maščobami, ki presegajo dnevno priporočeni vnos, zato v njem lahko uživajo le zdrave, fizično aktivne osebe.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 545 g
Energijska vrednost porcije: 360 kcal
Vsebnost beljakovin: 26 g; 29 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 11 g; 28 odstotkov
nasičenih maščob: 4 g
holesterola: 52 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 40 g; 43 odstotkov
Vsebnost natrija: 1100 mg
Vsebnost vlaknin: 1 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV