• 40 dag kuhanega piščančjega mesa
• glavica zelene solate
• 20 dag rumene paprike
• 30 dag paradižnika
• 20 dag kumar
• 15 dag korenja
• 2 žlici oljčnega olja
• 2 žlici balzamičnega kisa
• 20 dag svežega sira iz posnetega mleka
Priprava: Narežemo zeleno solato, papriko, paradižnik, kumaro in korenje. Piščančje meso narežemo na koščke. Vse sestavine prelijemo z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in premešamo. Solato postrežemo v globoke krožnike, ob strani okrasimo z rezinami kumare in koščki paradižnika ter po vrhu položimo koščke sira in koprc.
Napotek: Balzamični kis daje solatam specifičen okus, ima zelo izrazit sladek okus. Čeprav ga izdelujejo iz sveže stisnjenega grozdnega soka, ne spada med vinske kise.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok, poln raznobarvne sveže zelenjave, je odličen predstavnik raznovrstne prehrane, z naravnimi rastlinskimi barvili, ki pozitivno vplivajo na zdravje. Zaradi povečane vrednosti beljakovin, velja opozorilo osebam, ki morajo iz zdravstvenih razlogov paziti na njihov vnos, zato naj zmanjšajo količino mesa in sira.
Porcija za odraslo osebo: 420 g
Energijska vrednost porcije: 265 kcal
Vsebnost beljakovin: 32 g, 49 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 9 g, 32 odstotkov
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 60 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 3 g, 19 odstotkov
Vsebnost natrija: 320 mg
Vsebnost vlaknin: 4 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV