Za štiri osebe potrebujete:
• 4 paradižnike
• 4 dag rukole
• 38 dag dimljenega lososa
• 2 žlici oljčnega olja
• 8 rezin toasta
Za napitek pa potrebujete še 8 dl jogurta iz posnetega mleka.
Priprava: Odrežemo vrh paradižnikov in izdolbemo sredico. Lososa narežemo na trakove, zmešamo z rukolo, prelijemo z oljčnim oljem in napolnimo paradižnike. Na krožnik položimo rezino toasta in nanjo položimo polnjeni paradižnik. Zraven ponudimo jogurt.
Napotek: Roza ali oranžnordeče meso lososa, pripravljeno na različne načine, je vedno prava specialiteta. Dimljeni file lososa, narezan na tanke rezine, je na voljo v vakuumiranih pakiranjih. Namesto lososa lahko ta obrok pripravite tudi s cenejšo in enako okusno dimljeno postrvjo.
ZDRAVNIKOV NASVET: Ker je vsebnost maščob v tem obroku nekoliko večja od priporočenih 30 odstotkov skupnega dnevnega energijskega vnosa in ker gre za večkrat nenasičene maščobne kisline (omega-3), ki ugodno vplivajo na zdravje, lahko v njem uživajo zdrave, fizično aktivne osebe. Pri postopku dimljenja lososa se določena količina ribjega olja odstrani.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 440 g
Energijska vrednost porcije: 395 kcal
Vsebnost beljakovin: 35 g; 34 %
Vsebnost skupnih maščob: 16 g; 35 %
Vsebnost nasičenih maščob: 3 g
Vsebnost holesterola: 44 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 32 g; 31 %
Vsebnost natrija: 1400 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV