• 20 dag koruznih kosmičev
• 10 dag ovsenih kosmičev
• 20 dag banan
• 3 dag rozin
• 1/2 l posnetega mleka
Priprava: V mešalniku zmešamo mleko in narezane banane. Z bananinim frapejem prelijemo koruzne in ovsene kosmiče. Dodamo rozine, premešamo in pustimo približno 10 minut, da nabreknejo. Müsli postrežemo v skodelice.
Napotek: Z dehidracijo grozdja nastanejo rozine, živilo visoke energijske vrednosti z veliko sladkorja. Zadnje raziskave so pokazale, da fitokemikalije v rozinah zmanjšujejo rast bakterij v ustni votlini in tako preprečujejo nastanek kariesa.
ZDRAVNIKOV NASVET: Ovseni kosmiči vsebujejo predvsem vodotopne vlaknine, ki ugodno vplivajo na raven sladkorja v krvi. Te vlaknine ravno tako pripomorejo k zniževanju ravni holesterola v krvi, posebno LDL-holesterola.
Porcija za odraslo osebo: 260 g
Energijska vrednost porcije: 380 kcal
Vsebnost beljakovin: 13 g, 12 %
Vsebnost skupnih maščob: 3 g, 8 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 5 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 84 g, 80 %
Vsebnost natrija: 435 mg
Vsebnost vlaknin: 5 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV