Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Marelice s cimetom

K.B.
23. 07. 2010 14.45
0

Zdrave ter fizično aktivne osebe in otroci lahko občasno uživajo v tej sladici, pri tem pa morajo paziti na vnos kalorij, ki jih je potrebno potrošiti, da se ne bi porušilo energijsko ravnotežje organizma.

• 1 konzerva mareličnega kompota
• cimet
• sok ene limone
• 1 dl soka iz kompota

Priprava: Mareličnemu kompotu odlijemo 1 dl soka. Polovičke marelic razporedimo v ognjevarno posodo. Vsako posebej potresemo s cimetom. Mareličnemu soku iz kompota prilijemo limonin sok in z njim prelijemo marelice v posodi ter jih pečemo v pečici (segreti na 170 ºC) v nepokriti posodi približno 20 minut. Marelice postrežemo na krožnike in jih okrasimo s smetano ter prelijemo s čokoladnim prelivom.

Napotek: Raziskave so pokazale, da redno uživanje samo pol žličke cimeta dnevno, lahko zmanjša nivo sladkorja v krvi pri sladkornih bolnikih, zahvaljujoč aktivnim sestavinam cimeta, ki aktivirajo inzulin ali pa delujejo skupaj z inzulinom.

ZDRAVNIKOV NASVET: Kot vse sladice z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov, tudi ta ni primerna za prehrano sladkornih bolnikov. Zdrave ter fizično aktivne osebe in otroci, lahko občasno uživajo v tej sladici, pri tem pa morajo paziti na vnos kalorij, ki jih je potrebno potrošiti, da se ne bi porušilo energijsko ravnotežje organizma.

Porcija za odraslo osebo: 165 g
Energijska vrednost porcije: 105 kcal

Vsebnost beljakovin: 1 g, 3 %
Vsebnost skupnih maščob: 1 g, 2 %
             nasičenih maščob: 1 g

                        holesterola: 0 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 25 g, 95 %
Vsebnost natrija: 7 mg

Vsebnost vlaknin: 3 g


Več zdravih receptov najdete v oddaji Kuhinjica.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631