Za večerjo za 4 osebe potrebujete:
• 10 dag čebule
• 10 dag korenja
• 15 dag brokolija
• 15 dag cvetače
• 15 dag zelene
• 1 žlica olja
• 1,5 dag masla
• 1 dag medu
• 8 dag jušnih testenin
• 1/2 dl rastlinske smetane
Priprava: Na olju popražimo na drobno narezano čebulo, dodamo med, narezano korenje, maslo, na koščke narezano zeleno, cvetačo in brokoli. Prelijemo z vodo in kuhamo približno pol ure. Pred koncem kuhanja dodamo jušne testenine in pred postrežbo pokuhamo še za nekaj minut. Prelijemo z rastlinsko smetano in potresemo s peteršiljem.
Napotek: Zelenjavo priporočamo zaradi majhne energijske vrednosti v dietetični prehrani. Ker vitamini največ izgubijo med kuhanjem, je zelo pomembno, da zelenjavo toplotno obdelamo v posodi, ki v kar največji meri ohrani hranilne sestavine.
ZDRAVNIKOV NASVET: Vsebnost maščob v obroku je nekoliko večja od dnevno priporočene, zato zmanjšajte količino masla, ki je glavni vir nasičenih maščob.
Porcija za odraslo osebo: 410 g
Energijska vrednost porcije: 962 kJ (230 kcal)
Vsebnost beljakovin: 6 g; 10 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 8 g; 33 odstotkov
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 9 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 34 g; 57 odstotkov
Vsebnost natrija: 100 mg
Vsebnost vlaknin: 5 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV