• 40 dag polnovrednega kruha
• 12 dag kisle smetane
• 20 dag naribane zelene
• 12 dag kumare
• 8 dag mletih orehov
• peteršilj
Za napitek: 8 dl soka iz rdeče grenivke
Priprava: Rezine kruha premažemo s smetano, nanje naložimo naribano zeleno in položimo na tanko narezane kolobarje kumare. Potresemo z mletimi orehi in peteršiljem. Okrasimo s peteršiljem in češnjevcem ter zraven ponudimo sok iz rdeče grenivke.
Napotek: Zelena ni samo hranilno živilo, ampak tudi zelo dobra in dišeča začimba ter učinkovita zdravilna rastlina. Njen gomolj najpogosteje uporabljamo v salamah. Zeleno očistimo s ščetko v hladni vodi, da bi odstranili ostanek zemlje, nato odrežemo vrh in olupimo grobo površino. Potem ko smo jo naribali, jo pokapljamo z limoninim sokom, da na svetlobi ne bi potemnela.
ZDRAVNIKOV NASVET: Odlično uravnotežen obrok, bogat z dietnimi vlakninami in z uravnoteženim razmerjem beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 430 g
Energijska vrednost porcije: 575 kcal
Vsebnost beljakovin: 17 g; 12 %
Vsebnost skupnih maščob: 17 g; 27 %
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 3 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 89 g; 61 %
Vsebnost natrija: 540 mg
Vsebnost vlaknin: 12 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV