• 50 dag osličevih filejev
• 50 dag kuhane mešane
zamrznjene zelenjave
• 5 dag medu
• sol
• poper
• 40 dag gobic
• 1 dl rastlinske smetane
• 2 žlici olja
• peteršilj
• 1 limona
• 40 dag rženega kruha
Priprava: Osličeve fileje narežemo na manjše kose in jih popražimo na manjši količini olja. Fileje zložimo na krožnik, na preostalem olju podušimo gobice. V sekljalniku na drobno nasekljamo kuhano mešano zelenjavo, jo dodamo gobicam in dolijemo malo vode. Dodamo smetano in med, posolimo,
popopramo in začinimo s peteršiljem ter pokuhamo še 2 do 3
minute. Zelenjavo postrežemo na krožnike, priložimo ribje fileje, okrasimo s češnjevcem in rezinami limone. Zraven ponudimo rženi kruh.
Napotek: Pri čiščenju celega osliča najprej odrežemo plavuti, odstranimo škrge, drobovje in črno trebušno kožico ter operemo pod tekočo vodo. Meso posušimo in z vseh strani obilno pokapljamo z limoninim sokom, da ohranimo vonj ribe, meso pa ostane čvrsto in belo. Po površini ribe narahlo vtremo sol in začimbe.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok, poleg ribe, ne vsebuje živil živalskega izvora, zato je primeren tudi za dietno prehrano. Raznovrstna zelenjava in kruh iz polnovrednih žitaric so v tem obroku pomemben vir vlaknin.
Porcija za odraslo osebo: 460 g
Energijska vrednost porcije: 560 kcal
Vsebnost beljakovin: 34 g – 25 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 13 g – 20 odstotkov
nasičenih maščob: 4 g
holesterola: 60 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 77 g – 55 odstotkov
Vsebnost natrija: 880 mg
Vsebnost vlaknin: 15 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV