• 15 dag moke
• 1 jajce
• 3 g soli
• 1 vanilin sladkor
• 2 žlici olja
• 2 žlici sladkorja
• 2 dl mleka
• 3 dl mineralne gazirane vode
• 2 g sode bikarbone
Za nadev:
• 40 dag naribane buče
• 10 dag sladkorja
• 5 dag rozin
• malo cimeta
• 5 dag margarine
Priprava: V skledi stepemo jajca, solimo, dodamo sladkor in vanilin sladkor ter malo olja. Ob mešanju dodajamo moko, nato mleko in mineralno vodo. Na koncu dodamo še sodo bikarbono. Palačinke spečemo na vročem olju in jih zložimo na krožnik. Za nadev približno od 6 do 7 minut na manjši količini margarine dušimo naribano bučo, dokler se ne zmehča.
Odstavimo in dodamo sladkor, rozine in cimet. Z nadevom napolnimo palačinke, jih zavijemo in serviramo na krožnik.
NAPOTEK: Plod je melonaste ali hruškaste oblike, s sočnim oranžnim mesom in sladkastega okusa. Ste uganili, o katerem živilu govorimo? O buči! Običajno so naprodaj narezane ali naribane, s tem tudi najlažje prepoznamo sočnost mesa buče in ustreznost barve.
ZDRAVNIKOV NASVET: Zaradi nizke energijske vrednosti, vsega 26 kcal v 100 gramih, je buča primerna
za dietno prehrano oseb s prekomerno težo in sladkorne bolnike, obolele za boleznimi prebavil. Je lahko prebavljiva, obenem pa zaradi visoke vsebnosti celuloze in pektina umirja prebavo.
Porcija za odraslo osebo: 245 g
Energijska vrednost porcije: 385 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 6 g 6 %
Vsebnost skupnih maščob: 13 g 30 %
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 35 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 63 g 64 %
Vsebnost natrija: 385 mg
Vsebnost vlaknin: 3 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV