Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Peresniki v solati s piščančjim mesom

Kuhinjica
23. 03. 2010 09.57
0

Večerja za 4 osebe

• 30 dag peresnikov
• 30 dag piščančjega mesa
• 20 dag korenja
• 20 dag mariniranih gobic
• 20 dag kuhanega graha
• origano
• sol
• 20 dag kisle smetane

Priprava: Na ogretem olju popražimo na koščke narezano piščančje meso. Po nekaj minutah dodamo marinirane gobice, posolimo in popopramo, dodamo grah in naribano korenje. Na koncu dodamo še kislo smetano in začinimo z origanom. Kuhane peresnike odcedimo in jih serviramo na krožnike ter prekrijemo z omako.

NAPOTEK: Bukove ostrigarje pogosto pripravljamo kot zelenjavo, vendar so gobe posebna vrsta živila, živ organizem, ki nima niti korena, listov, cvetov ali semena. Čeprav v gobah uživajo ljudje že tisočletja, so jih začeli gojiti šele v 17. stoletju.

ZDRAVNIKOV NASVET: Hladne solate s testeninami pripravljamo v različnih kombinacijah visoko vrednih sestavin. Za ohranitev hranilne vrednosti in zmanjšanje dodane maščobe si izmislite nove variante omak iz pasirane zelenjave, hladno stiskanega oljčnega olja in rastlinskih začimb.

Porcija za odraslo osebo: 430 g
Energijska vrednost porcije: 532 kcal

Vsebnost beljakovin: 34 g – 26 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 13 g – 23 odstotkov
nasičenih maščob: 7 g
holesterola: 35 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 68 g – 52 odstotkov
Vsebnost natrija: 300 mg
Vsebnost vlaknin: 8 g

Pa dober tek!
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650