Kosilo za 4 osebe
• 80 dag jagnjetine s kostmi
• 30 dag riža
• 1,5 dag masla
• poper
• sol
• lovorov list
• 30 dag kislega zelja za solato
• 30 dag rženega kruha
Priprava: Jagnjetino kuhamo približno eno uro. Kuhano meso naložimo na krožnik, vodo pa precedimo v drug lonec, dodamo maslo, sol, poper, lovorov list ter v njej kuhamo riž. Jagnjetini odstranimo kosti, jo na drobno narežemo, stresemo v lonec z rižem in kuhamo še 10 minut. Pilav postrežemo z rezino rženega kruha.
Napotek: Sveže jagenjčkovo meso lahko hranite v hladilniku največ dva dni, v zamrzovalniku pa dva do tri mesece. Jagnjetino kuhamo dalj časa v dobro zaprti posodi, skoraj brez izparevanja, da meso tako zadrži vse svoje sokove in vonjave.
ZDRAVNIKOV NASVET: Mlada jagnjetina predstavlja odličen vir beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih človekov organizem ne more sintetizirati, so pa nujno potrebne za sintezo beljakovin.
Porcija za odraslo osebo: 450 g
Energijska vrednost porcije: 565 kcal
Vsebnost beljakovin: 47 g, 34%
Vsebnost skupnih maščob: 16 g, 26%
Vsebnost nasičenih maščob: 6 g
Vsebnost holesterola: 141 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 55 g, 40%
Vsebnost natrija: 1220 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV