Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Piščančje meso erevan

Kuhinjica
15. 10. 2010 08.18
0

Priprava je povsem preprosta. Piščančje meso začinite z gruzijsko mešanico začimb, potem nanj položite sir in ga zvijte ter popecite. Zraven posrežite riž z rozinami.

Za štiri osebe potrebujete:

• 60 dag piščančjih prsi
• 8 dag trapista
• 2 žlici olja
• sol
• poper
• začimba hmeli suneli
• 15 dag rozin
• 40 dag kuhanega riža
• 1,5 dag masla

Priprava: Piščančje prsi potolčemo s tolkačem, posolimo, popopramo in potresemo z začimbo hmeli suneli. Na meso položimo rezino trapista, ga zvijemo in popečemo na olju. Na maslu popražimo rozine, dodamo kuhani riž, začinimo in premešamo. Riž z rozinami serviramo na krožnik, priložimo mesne zvitke in okrasimo s papriko, rozinami in peteršiljem.

Napotek: Hmeli suneli je gruzijska tradicionalna mešanica začimb, ki je zelo popularna v kavkaški regiji. Najpomembnejše sestavine te začimbe so: koriander, koprc, bazilika, lovorov list, majaron, peteršilj, žafran, črni poper, zelena, timijan in poprova meta.

ZDRAVNIKOV NASVET: Vsebnost beljakovin v tem obroku je večja od priporočenih vrednosti, ker tudi piščančje meso in sir spadata med živila, ki so pomemben vir beljakovin. Osebe z oslabelim delovanjem ledvic, morajo prilagoditi velikost porcije v skladu z zdravnikovimi napotki.

Porcija za odraslo osebo: 320 g

Energijska vrednost porcije: 575 kcal

Vsebnost beljakovin: 44 g; 31 odstotkov

Vsebnost skupnih maščob: 18 g; 29 odstotkov

             nasičenih maščob: 6 g

                         holesterola: 114 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 56 g; 40 odstotkov

                  Vsebnost natrija: 460 mg

Vsebnost vlaknin: 3 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631