Za štiri osebe potrebujete:
• 60 dag piščančjih prsi
• 8 dag trapista
• 2 žlici olja
• sol
• poper
• začimba hmeli suneli
• 15 dag rozin
• 40 dag kuhanega riža
• 1,5 dag masla
Priprava: Piščančje prsi potolčemo s tolkačem, posolimo, popopramo in potresemo z začimbo hmeli suneli. Na meso položimo rezino trapista, ga zvijemo in popečemo na olju. Na maslu popražimo rozine, dodamo kuhani riž, začinimo in premešamo. Riž z rozinami serviramo na krožnik, priložimo mesne zvitke in okrasimo s papriko, rozinami in peteršiljem.
Napotek: Hmeli suneli je gruzijska tradicionalna mešanica začimb, ki je zelo popularna v kavkaški regiji. Najpomembnejše sestavine te začimbe so: koriander, koprc, bazilika, lovorov list, majaron, peteršilj, žafran, črni poper, zelena, timijan in poprova meta.
ZDRAVNIKOV NASVET: Vsebnost beljakovin v tem obroku je večja od priporočenih vrednosti, ker tudi piščančje meso in sir spadata med živila, ki so pomemben vir beljakovin. Osebe z oslabelim delovanjem ledvic, morajo prilagoditi velikost porcije v skladu z zdravnikovimi napotki.
Porcija za odraslo osebo: 320 g
Energijska vrednost porcije: 575 kcal
Vsebnost beljakovin: 44 g; 31 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 18 g; 29 odstotkov
nasičenih maščob: 6 g
holesterola: 114 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 56 g; 40 odstotkov
Vsebnost natrija: 460 mg
Vsebnost vlaknin: 3 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV