Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Piščančje meso v rdeči omaki

Kuhinjica
08. 03. 2010 12.51
0

Imate holesterol? Brez slabe vesti si lahko privoščite piščančje meso v rdeči omaki. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

• 1/2 kg piščančjega mesa
• 1/2 l paradižnikovega soka
• 1 glavica čebule – 15 dag
• 10 dag testenin – školjkic
• 1 dl kisle smetane
• 20 dag korenja
• sol
• poper
• 2 žlici olja
• 20 dag črnega kruha

Priprava: Na ogretem olju popražimo narezano čebulo, korenje in na koščke narezano meso. Posolimo, popopramo in prelijemo s paradižnikovim sokom. Dušimo približno 10 minut in medtem skuhamo testenine. Kuhane in odcejene školjkice priložimo v ponev z mesom in dušimo še pet minut. Jed postrežemo
v globoke krožnike, dodamo žlico kisle smetane in okrasimo s peteršiljem.

Napotek: Maščobe v piščančjem mesu so v glavnem mono nenasičene in majhna količina nasičenih maščob, ki pa bistveno ne vplivajo na povečanje holesterola v krvi. Najnižjo vsebnost maščob imajo prsa, sledi bedro, največ maščob vsebujejo perutničke. Odstranite kožico in zmanjšajte skupno vsebnost maščob.

ZDRAVNIKOV NASVET: Redno uživanje hrane, bogate z likopenom, na primer paradižnika, lahko pri moških
pomembno zmanjša stopnjo tveganja za nastanek raka na prostati. Zato uporabljajte paradižnikov sok pri pripravi jedi ali kot samostojen, zdravilen napitek pri jedi.

Porcija za odraslo osebo: 380 g
Energijska vrednost porcije: 495 kcal

Nutritivna vrednost

Vsebnost beljakovin: 40 g 24 %
Vsebnost skupnih maščob: 13 g 33 %
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 80 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 53 g 43 %
Vsebnost natrija: 860 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g

Pa dober tek!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631