Za štiri osebe potrebujete:
- 500 gramov testenin
- 400 gramov gamberov (če se da, kupite sveže, če ne zamrznjene, ki jih predčasno odtalite)
- 1 strok česna
- 2 veliki bučki
- 500 gramov pelatov
- 1 deciliter suhega belega vina po želji
- baziliko
- poper
- sol
Priprava:
V lonec ali globljo ponev pljusknite nekaj olivnega olja in dodajte drobno nasekljan česen. Ko ta porumeni in lepo zadiši, v posodo dodajte gambere, jih rahlo posolite in popoprajte, potem pa pustite, da se pečejo približno od 10 do 15 minut – njihova barva vam bo povedala, kdaj bodo narejeni. Nato jih zalijte z enim decilitrom belega vina in rakce še kakšnih pet minut pustite na zmernem ognju.
Medtem v drugi posodi na olivnem olju popražite še malo česna in mu dodajte na majhne kvadrate narezane bučke. Ko se bučke zmehčajo in dovolj popečejo, jim primešajte pelate. Vse skupaj naj se kuha še kakšnih pet do deset minut, potem zmes iz bučk in pelatov začinite s ščepcem soli, malo popra in bazilike ter dobro premešajte. Nato bučke s pelati umešajte v gambere in vse skupaj pustite na majhnem ognju še toliko časa, da se skuhajo polnozrnate testenine – najbolje se zraven priležejo široki rezanci ali špageti, lahko pa naredite tudi katere druge testenine, če vam je tako ljubše.
Ko so testenine skuhane in odcejene, vanje umešajte omako iz gamberov, bučk in pelatov ter testenine postrezite. Ob takšnem okusnem morskem obroku se prileže tudi kozarček dobrega vina, a z alkoholom ob obedovanju nikar ne pretiravajte.
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV