Sestavine za 6 oseb:
- 18 češnjevih paradižnikov
- 30 dag mladega sira v slanici
- 18 mini brusket (prepečeni kruhki)
- 10 g naribanega parmezana
- 0,5 žličke črnega popra
- pesto
- 1 šopek bazilike
- 2 stroka česna
- 60 g pinjol
- 4 žlice olivnega olja
- 0,25 žličke črnega popra
- 1 ščepec soli
- 80 g naribanega parmezana
Priprava
1. Iz sestavin pripravimo pesto genovese. Paradižnike operemo in jim odrežemo pol centimetra vrha pri peclju. Mladi sir zrežemo na manjše kockice.
2. Na mini bruskete z žličko položimo kupček pesta, na katerega položimo češnjev paradižnik tako, da je odrezan del obrnjen navzgor. Na vsak paradižnik z žličko položimo še kocko sira. Pripravljene kanapejčke razporedimo po krožniku ali pladnju. Vzamemo parmezan in ga nežno naribamo po pripravljenih kanapejčkih. Vse skupaj rahlo popramo in serviramo.
Dodatni nasveti:
Paradižnike lahko z žličko tudi izdolbemo in napolnimo s sirom, vendar da ostanejo bolj sočni, raje pustimo sredico v lupini.
Hranilne in energijske vrednosti
Vrednosti so zgolj informativne narave. Lahko pa so vam v pomoč pri pripravi uravnoteženih obrokov, pri načrtovanju posebne diete ali hujšanja. Vrednosti so izračunane na 100 g jedi ter na porcijo:
- energijska vrednost: 82,83 kcal (346,56 kJ)
- beljakovine: 2,85 g
- ogljikovi hidrati: 3,36 g (od tega 2,06 g sladkorjev)
- maščobe: 5,81 g (od tega 2,35 g nasičenih maščobnih kislin)
- vlaknine: 1,01 g
Več okusnih idej in receptov najdete na spletni strani Okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV