Sestavine za 4 osebe
- 4 očiščene postrvi
- 1 večja čebula
- 4 žlice olivnega olja
- 1 limona
- 4 žličke soli
- 1 žlička mletega popra
- 4 stroki česna
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 4 lovorjevi listi
- 1 žlička timijana
Priprava
1. Postrvi operemo in do suhega obrišemo. Čebulo zrežemo na pol centimetra široke kolobarje, na enako debelino tudi polovico limone, medtem ko drugo polovico shranimo, da kasneje ribe pokapamo s sokom. Štiri stroke česna sesekljajmo, prav tako peteršilj.
2. Ribo natremo z žličko soli (navzven in navznoter), prav tako s strokom česna, timijanom, poprom in peteršiljem (enako za vse štiri kose postrvi). V trebuh postrvi položimo po en lovorov list ter rezino limone in pol žličke olja (toliko, da vsebina ne izteče).
3. V mrežico položimo postrv, preden jo zapremo, damo na postrv kolobarje čebule, nato stisnemo mrežico.
4. Pečemo na segretem žaru od 15 do 20 minut tako, da mrežico obračamo (pri obračanju naj bo trebuh ribe navzgor, da ne iztečejo sokovi). Na koncu pokapamo s sokom preostale limone.
Dodatni nasveti
Kot prilogo lahko ponudite krompir v kosih (z blitvo) ali domači kruh. Če nimate mrežice za žar ali žara, morate olje segreti tako, da ko namočite vanj ribji rep, se ta takoj dvigne.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV