Za sladico za 4 osebe potrebujete:
• 10 dag kuhanih pšeničnih zrn
• 1,8 dl jogurta iz posnetega mleka
• 1,5 dl sladke smetane
• 8 ml umetnega sladila
• 20 dag jabolk
Priprava: Pšenična zrna kuhamo približno 1 uro, odcedimo in speremo s hladno vodo. Dodamo jogurt, na koščke narezana jabolka in stepeno smetano. Vse skupaj premešamo in postrežemo v desertnih kozarcih. Okrasimo z jabolčnimi krhlji.
Napotek: Polnovredna pšenica je eden najboljših virov škroba in beljakovin, vsebuje pa tudi esencialne minerale (fosfor, magnezij, kalcij in železo) ter pomembne količine vitaminov (provitamin A, vitamine B kompleksa, E, D in K). Pravzaprav ima vsak del pšeničnega zrna svoje značilnosti. Zato je zrno najboljše, kadar je celo integralno.
ZDRAVNIKOV NASVET: Čeprav se alergije lahko pojavijo na vsako vrsto hrane, so raziskave pokazale na pogostejše težave z nekaterimi vrstami živil, kot je pšenica. Protein gluten, ki ga vsebuje zrno pšenice, je najpogostejši vzrok za posebno vrsto alergije na hrano, glutensko enteropatijo.
Porcija za odraslo osebo: 150 g
Energijska vrednost porcije: 165 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 5 g 11 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 7 g 39 odstotkov
Vsebost nasičenih maščob: 4 g
Vsebnost holesterola: 16 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 22 g 50 odstotkov
Vsebnost natrija: 41 mg
Vsebnost vlaknin: 3 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV