Vizita.si
... ali pa si pripravite regratovo solato.

Recepti

Prva spomladanska solata

M.K.
26. 03. 2009 12.15
0

Regrata res da ne morete vključiti v pripravo gurmanskih specialitet, lahko pa ga uporabite pri pripravi okusnih, zdravih in lahkih jedi. Za vas smo pripravili nekaj idej za jedi z regratom.

Regrat lahko uporabite kot eno izmed sestavin mešane solate ...
Regrat lahko uporabite kot eno izmed sestavin mešane solate ...FOTO: iStockphoto

Regrat po kraljevsko

Za štiri osebe potrebujete:
– primerno količino regrata,
– 4 kuhane krompirje, še vroče,
– 1 ali 2 trdo kuhani jajci,
– slanino po okusu,
– sol.

Naberite mlad regrat in ga dobro operite. Nanj na rezine narežite še topel krompir in malo posolite. Medtem pripravite slanino, ki jo narežite na koščke in prepražite. V vročo maščobo s slanino vlijete kis in malo pokuhate. Nato vse to polijete po regratu. Nazadnje dodate na rezine narezana trdo kuhana jajca. Lahko pa jih tudi naložite na vrh solate in prelijete s kisom in maščobo.

... ali pa si pripravite regratovo solato.
... ali pa si pripravite regratovo solato.FOTO: iStockphoto

Regratova rižota

Potrebujete:
– 200 g riža,
– 200 g regrata (tudi dve pesti bosta dovolj),
– šalotko,
– nekaj žlic smetane za kuhanje,
– nekaj žlic belega vina,
– parmezan,
– olivno olje in malo masla,
– sol.

Očiščen in opran regrat na hitro prevrete, ga dobro odcedite, stisnete in sesekljate. Medtem na olju prepražite šalotko, dodate riž, pražite in dodate še regrat. Prelijete z žlico ali dvema belega vina. Med mešanjem postopoma dodajajte vrelo juho ali vodo. Tik preden je rižota kuhana, primešajte še smetano, dodajte košček masla in parmezan. Pokrito pustite par minut, naj se okusi premešajo. Jed lahko okrasite tudi z listki svežega regrata.

Če si želite privoščiti lahek in zdrav obrok, bo rižota iz regrata prava izbira.
Če si želite privoščiti lahek in zdrav obrok, bo rižota iz regrata prava izbira.FOTO: iStockphoto

Regrat s korenčkom in koromačem

Potrebujete:
– 250 g regrata,
– 1 večji korenček,
– 2 drobna koromača.

Za vinaigretsko omako potrebujete:

– 4 žlice olivnega olja,
– 1 žlico balzamičnega kisa,
– 1 žlico limoninega soka,
– sol,
– beli poper v zrnu,
– 1 ali 2 stroka česna.

Priprava omake:
Česen olupite in drobno sesekljajte. V solatno skledo stresite sol, prilijte limonin sok in balzamični kis ter mešajte, da se sol stopi. Začinite s ščepcem sveže mletega belega popra in s sesekljanim česnom. Med mešanjem postopoma prilivamo olivno olje.

Medtem olupite tudi korenček, ki ga drobno naribate kar v omako. Koromač očistite, zelo drobno narežite in vmešajte v omako. Dodajte še posušen regrat in na hitro premešajte. Jed lahko postrežete kot samostojno predjed ali kot solato k drugim mesnim jedem.

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587