Kosilo za 4 osebe
• 50 dag puranjega mesa
• 5 dag piščančjih prsi
• 5 dag topljenega sira v lističih
• 1 žlica olja
• 4 dag moke
• 4 dl posnetega mleka
• sol
• poper
• muškatni orešek
• limona
• 1 brokoli – 70 dag
• 40 dag črnega kruha
Priprava: Puranje meso narežemo na zrezke in jih potolčemo. Posolimo, popopramo, položimo nanje rezine prešanih piščančjih prsi in rezine sira. Zavijemo v ruladice, pritrdimo z zobotrebcem in popražimo z vseh strani. Pečene ruladice zložimo na krožnik. Na preostali maščobi popražimo moko
in ob mešanju dolijemo mleko. Omaki dodamo muškatni orešek, koščke limone in kuhamo 3 do 4 minute. Ruladice priložimo h kuhanemu brokoliju in prelijemo z omako. Okrasimo z rdečo solato in zraven ponudimo črn kruh.
Napotek: Blanširana zelenjava je odlična priloga k mesnim jedem. Pri tem postopku živila kratkotrajno izpostavimo vodni pari ali jih na hitro pokuhamo v vodi pri temperaturi od 85 do 90 stopinj Celzija. Po blanširanju v slani ali okisani vodi zelenjavo odcedite, jo posušite in prelijte z majhno količino
ekstra deviškega ali drugega kakovostnega olja.
ZDRAVNIKOV NASVET: Izbira puranjega ali piščančjega mesa za odrasle je z zdravstvenega stališča popolnoma pravilna izbira, če predhodno temu mesu odstranite vso kožico.
Porcija za odraslo osebo: 490 g
Energijska vrednost porcije: 665 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 53 g 28 %
Vsebnost skupnih maščob: 20 g 32 %
nasičenih maščob: 6 g
holesterola: 100 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 67 g 40 %
Vsebnost natrija: 1200 mg
Vsebnost vlaknin: 9 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV