Za večerjo za štiri osebe potrebujete:
• 40 dag piščančjih prsi
• 20 dag bučk
• 20 dag jajčevca
• 20 dag mozzarelle
• 10 dag čebule
• 20 dag paradižnika
• 2 žlici oljčnega olja
• sol
• poper
• baziliko
• 20 dag rženega kruha
Priprava: Piščančje prsi narežemo na manjše kose, jih začinimo in popečemo na oljčnem olju. Bučke, jajčevec, čebulo in paradižnik zrežemo na kolobarje, posolimo, popopramo in jih popečemo. Na krožnik zložimo popečene sestavine in jim dodamo še narezano mozzarello in liste bazilike. Zraven ponudimo ržen kruh.
Napotek: Priprava jedi na ražnju ali v ponvi z majhno količino maščob je zdravju prijazen način priprave živil. Zelenjava lahko zaradi svoje gobaste strukture vpije veliko količino maščobe in na ta način precej poveča energijsko vrednost ter tudi vsebnost maščob v obroku.
ZDRAVNIKOV NASVET: Ta obrok se odlikuje z izredno veliko vsebnostjo beljakovin, zato pri načrtovanju dnevnega jedilnika za preostale obroke izbirajte med viri živalskega izvora z majhno vsebnostjo beljakovin.
Porcija za odraslo osebo: 350 g
Energijska vrednost porcije: 390 kcal
Vsebnost beljakovin: 42 g; 44 %
Vsebnost skupnih maščob: 11 g; 26 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 58 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 28 g; 30 %
Vsebnost natrija: 860 mg
Vsebnost vlaknin: 7 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV