• 50 dag ribeza
• 1,25 dl suhega belega vina
• 5 dag sladkorja v prahu
Priprava: Ribez stresemo v skledo in ga pretlačimo, dodamo sladkor v prahu in prelijemo z vinom. Dobro zmešamo z mešalnikom in postavimo v zmrzovalnik. Ohlajen sorbet serviramo v desertne kozarce in okrasimo s smetano.
Napotek: Ribezove jagode ponudimo sveže s sladkorjem ali brez, v sadnih solatah z drugim sadjem, v sladoledih, sorbetu ali pudingih. Pri pripravi kolačev vmešamo ribez v testo ali ga potresemo po površini na pol pečenega kolača in nadaljujemo s peko.
ZDRAVNIKOV NASVET: Sorbet je ledeni desert, ki ga napravimo iz zaslajene vode in zmrznjenega sadja. Lahko mu dodamo majhne količine mleka, čokolado, najpogosteje pa liker ali drugo vrsto alkoholne pijače. Alkohol znižuje temperaturo hlajenja in s tem izboljšuje teksturo ledene sladice. Sorbet s sladilom lahko uživajo tudi osebe s povišanimi vrednostmi maščob in sladkorni bolniki.
Porcija za odraslo osebo: 170 g
Energijska vrednost porcije: 165 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 2 g – 5 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 1 g – 8 odstotkov
nasičenih maščob: 0 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 30 g – 87 odstotkov
Vsebnost natrija: 5 mg
Vsebnost vlaknin: 6 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV