Sestavine za 4 osebe:
- 2 skodelici riža
- 1 skodelica škampovih repkov v slanici
- 500 g rukole
- 12 špargljev
- 1 pločevinka sladke koruze
- 1 skodelica zelenih oliv
- 4 žlice olivnega olja
- 2 ščepca soli
- 4 žlice limoninega soka
Priprava
Riž skuhamo po navodilih in dobro ohladimo. Limono ožamemo in sok prihranimo.
1. Ohlajen riž stresemo v večjo skledo. Repke in olive speremo pod tekočo vodo in jih dobro odcedimo. Koruzo odcedimo, speremo in ponovno odcedimo. Šparglje operemo in jim odrežemo oleseneli del. Rukolo pa očistimo, operemo in osušimo.
2. V večjo ponev vlijemo malo olja, na katerem popečemo šparglje z vseh strani ter jih rahlo solimo. Šparglje z nožem razrežemo na poljubno velike kose in jih stresemo v skledo z rižem. V skledo dodamo še vse preostale sestavine. Solato rahlo solimo, prelijemo z olivnim oljem in limoninim sokom, nato pa vse sestavine premešamo z vilico in žlico. Serviramo v krožnike in postrežemo.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV