– 3 večja jabolka
– 3 večje hruške
– 8 dl vode
– 5 dag sladkorja
Priprava: Sadje olupimo in ga zrežemo na krhlje. V lonec s sadjem vlijemo vodo, dodamo sladkor in kuhamo, dokler se sadje na zmehča. Kompot postrežemo v skodelicah in ga okrasimo z višnjami.
Napotek: Če sadje dobro operete, ga ni treba olupiti. Tanka lupina hrušk in jabolk vsebuje pomembne hranilne sestavine. Da bi s sadja odstranili pesticide, ga operite v vodi, v katero ste dodali tri do štiri žlice sode bikarbone.
Zdravnikov nasvet: Kompot je sladica, ki se uspešno upira času in kar vztraja na jedilnikih. Osebe na zmanjševalnem prehranskem režimu ali sladkorni bolniki naj kompot pripravijo s sladilom in na ta način zmanjšajo količino ogljikovih hidratov.
Porcija za odraslo osebo: 265 g
Energijska vrednost porcije: 120 kcal
Vsebnost beljakovin: 1 g; 2 odstotka
Vsebnost skupnih maščob: 1 g; 2 odstotka
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 30 g; 96 odstotkov
Vsebnost natrija: 2 mg
Vsebnost vlaknin: 4 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV