Za štiri osebe potrebujete:
• 20 dag rženih kosmičev
• 20 dag koruznih kosmičev
• 20 dag hrušk
• ½ l hruškovega soka
Priprava: Ržene in koruzne kosmiče stresemo v skodelo. Dodamo jim na drobno narezane hruške in jih prelijemo s hruškovim sokom. Počakamo približno 10 minut, da kosmiči nabreknejo, in jih postrežemo v skodelici.
Napotek: Rženim, koruznim in drugim kosmičem pogosto dodajamo sezonsko sadje. Hruška je sočno sadje, katere sok so zaradi velike sladkobe uporabljali namesto sladkorja v desertih, tako da tudi v tem obroku ni treba dodajati sladkorja, medu ali drugega sladila.
ZDRAVNIKOV NASVET: Rženi kosmiči za zajtrk so vedno dobra izbira. Odlikuje jih visoka vsebnost dietnih vlaknin, ki imajo zelo pomembno vlogo v procesu prebave, uravnavajo delo črevesja in vzdržujejo črevesno mikrofloro. Ravno tako pomagajo pri vzdrževanju normalnega nivoja holesterola in sladkorja v krvi.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 275 g
Energijska vrednost porcije: 420 kcal
Vsebnost beljakovin: 8 g; 7 %
Vsebnost skupnih maščob: 2 g; 3 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 96 g; 90 %
Vsebnost natrija: 380 mg
Vsebnost vlaknin: 11 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV