Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Sardine z gorčico

Eva Doljak
08. 09. 2010 14.22
0

Imate radi ribe, vendar ste se jih nekoliko naveličali, ker jih pripravljate na vedno enak način? Potem vas bo morda razveselil tale recept za namaz iz sardin in gorčice.

Če želite pripraviti zajtrk za štiri osebe, potrebujete:

• 8 rezin toasta
• 36 dag sardin iz konzerve
• 4 dag majoneze
• 3 dag gorčice
• 2 stroka česna
• sol
• poper
• peteršilj

Za napitek: 8 dl jogurta iz posnetega mleka.

Priprava: Sardine pretlačimo z vilicam, dodamo del gorčice, majonezo, na drobno nasekljan česen, posolimo in popopramo. Vse skupaj dobro premešamo. Toast premažemo s preostalo gorčico in nanj nanesemo še sardinin namaz ter potresemo s peteršiljem. Okrasimo z rezinami limone, češnjevcem in koprcem. Za napitek ponudimo tudi jogurt.

Napotek: Poleg navadne majoneze je na voljo tudi lahka ali 'light' majoneza brez jajc, kar bo precej zmanjšalo količino holesterola v obroku. Okus namaza bo odvisen predvsem od vrste gorčice – od blagega do pikantnega, po vaši izbiri.

ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok vsebuje nekaj več maščob in holesterola, zato ga ne priporočamo osebam s kardiovaskularnimi boleznimi, povišanimi vrednostmi maščob v krvi in sladkornim bolnikom.

Porcija za odraslo osebo: 340 g

Energijska vrednost porcije: 440 kcal

Vsebnost beljakovin: 35 g; 31 %

Vsebnost skupnih maščob: 19 g; 40 %

            nasičenih maščob: 2 g

                      holesterola: 137 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 32 g; 29 %

Vsebnost natrija: 1035 mg

Vsebnost vlaknin: 4 g

Pa dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650